- Jeg ble sjokkert da jeg hørte nyheten

Asafa Powell snakket med pressen for første gang siden dopingavsløringen.

ALDRI VURDERT Å SLUTTE: Jamaicas Asafa Powell ble sjokkert da han hørte nyheten, men han har ingen planer om å slutte. Foto: AP Photo/Anja Niedringhaus, File/NTB Scanpix
ALDRI VURDERT Å SLUTTE: Jamaicas Asafa Powell ble sjokkert da han hørte nyheten, men han har ingen planer om å slutte. Foto: AP Photo/Anja Niedringhaus, File/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): 15. juli kom beskjeden om at sprinteren Asafa Powell hadde testet positivt under en dopingkontroll i forbindelse med nasjonalt mesterskap i Jamaica. Asafa Powell var raskt ute med å bekrefte hendelsen da nyheten sprakk, samtidig som han annonserte at det dreide seg om stoffet oksilofrin.

30-åringen var raskt ute med en pressemelding hvor han bedyret at han ikke hadde inntatt stoffet med vilje.

- Jeg vil gjøre det klart for min familie, venner og mine fans over hele verden at jeg aldri med viten eller vilje har tatt noen supplerende stoffer som bryter med reglene. Jeg er ikke nå - og har aldri vært - en juksemaker, skrev Powell blant annet.

For første gang etter hendelsen har Asafa Powell uttalt seg til media. Det skjedde i Jamaica i går da han møtte pressen sammen med Sherome Simpson som også testet positivt under samme mesterskap. Asafa Powell innrømmer at det har vært en tøff prosess, men han har ingen planer om å gi opp friidretten.

Ikke vurdert å slutte - Jeg har aldri vurdert å slutte. Jeg ble sjokkert da jeg hørte nyheten. Jeg har tenkt mye, men jeg har aldri vurdert å gi opp, sier Powell ifølge NBC.

Powell fikk først høre om den positive dopingtesten på et hotellrom i Italia.

- I starten trodde jeg det var tull, du vet, jeg trodde jeg ble lurt! Fordi det var første gang noe slik som dette har skjedd. Jeg var forvirret og i vantro, sier Powell.

Powell risikerer flere måneder i suspensjon, kanskje til og med år. Først må svarene fra B-prøven komme.

Det er den kanadiske treneren Chris Xuereb som skal ha blitt anklaget av sprinterens agent og klubb for å ha gitt sprinteren stoffet. Asafa Powell nektet imidlertid å svare på spørsmål rundt treneren.

Asafa Powell er den fjerde raskeste mannen gjennom tidene, bak Usain Bolt, Tyson Gay og Yohan Blake.