Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble sjokkert over å se hvor ille det ser ut

I 150 km/t spratt den norske rallyføreren ut av veibanen, inn i fjellveggen og uti elva. Se den dramatiske videoen her.

(Dagbladet): Rallyfører Marius Aasen (22) og samboeren og kartleser Marlene Engan (26) hadde maks uflaks da de kjørte Sigdals-rally lørdag.

Saken ble først omtalt i Ringerikes Blad.

På den sjette og nest siste prøva i løpet gikk nemlig alt galt for samboerparet.

- Vi kom over en liten sving og holdt full gass. Men i svingen er det to små kuler, og idet vi kjører over den ene spretter vi så kraftig at vi går rett over på neste kul, og dermed spretter rett ut av veien, forklarer Marius Aasen til Dagbladet.

Se den dramatiske videoen øverst i saken!

22-åringen svingte alt han kunne til venstre i håp om å få bilen inn på veien igjen, men det var for sent. Bilen havnet i et stort hull under veien, før den traff en fjellvegg og sendte rallybilen opp ned i en elv.

Kjørte i 150 km/t Aasen kjørte med full gass i femtegir, og anslår derfor at bilen holdt en fart på rundt 150 km/t da uhellet inntraff.

Heldigvis kom både han og Engan fra hendelsen uten større skader enn noen blåmerker, en forstuet finger og en forslått hæl.

- Heldigvis var det ikke mye vann i den lille elva, men det kom en 30-40 centimeter inn gjennom taket, så da jeg spente av meg bilbeltet fikk jeg hodet under vann. Da gjaldt det bare å sparke opp døra og komme seg ut, sier Aasen.

HELL I UHELL: Marlene Engan og Marius Aasen kom heldigvis fra helgas ulykke uten større skader. Foto: Ole Kristian Steile Løkke
HELL I UHELL: Marlene Engan og Marius Aasen kom heldigvis fra helgas ulykke uten større skader. Foto: Ole Kristian Steile Løkke Vis mer

- Det var veldig bra at det gikk så bra med oss. Tilskuerne kom raskt ned til bilen og hjalp oss, heldigvis, for uten dem hadde vi vært veldig kalde. Vi var våte helt inn til trusa.

Men til tross for den dramatiske hendelsen, forteller Aasen at hverken han eller samboeren ble redde.

- Det var først da vi fikk se videoen etterpå at vi så hvor ille det var. Jeg ble sjokkert over å se hvor ille det ser ut, for man får ikke samme inntrykket inne i bilen. Der skjønner man jo egentlig ikke helt hva som skjer. Det er kanskje like greit.

- Har ikke fått skrekken - Det var nok kanskje verre for de som stod og så på.

Rallybilen, til en verdi av 350 000 kroner er nå totalvrak, og dermed spøker det for neste NM-runde for Aasen. Den går på Gol om to uker, og nå jobber rallyføreren med å skrape sammen penger til ny bil eller reparasjon.

- Det er ikke så mange deler på bilen som er hele, og både karosseriet og motoren har fått seg noen harde smeller. Det er klart det er veldig kjedelig at bilen, på bare noen sekunder, plutselig har null verdi.

Paret har nemlig ikke latt seg skremme av helgas hendelse, og vil bare tilbake i en rallybil igjen.

- Vi har ikke fått skrekken. Nå håper vi bare at vi får kjøre på Gol om to uker. Løpet i Sigdal gikk veldig bra, og da uhellet inntraff lå vi på andreplass.

Annerledes bursdagsfeiring Aasen har kjørt rally siden 2008, og dette er første gang at han har måttet bryte et løp i Norge på grunn av en avkjørsel.

- Nå håper jeg vi har brukt opp uflaksen vår for i år.

TOTALVRAK: Aasens rallybil, til en verdi av 350 000 kroner, ble totalødelagt i krasjet. Nå vil det koste rundt det samme for å reparere den. Foto: Marius Aasen
TOTALVRAK: Aasens rallybil, til en verdi av 350 000 kroner, ble totalødelagt i krasjet. Nå vil det koste rundt det samme for å reparere den. Foto: Marius Aasen Vis mer

Siden Aasen har bursdag i dag, var håpet opprinnelig å kunne feire den med rally-suksess. Slik ble det altså ikke.

- Nei, det er litt deppa stemning, det er klart. Men med bursdagsfeiring får jeg tenkt på litt annet.

- Så du har ikke fått ny bil i bursdagsgave?

- Nei, det hadde jo vært det beste. Men jeg kan jo ikke forlange for mye heller, sier han.