Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble skrekkslagen. Først reagerte jeg med vantro

Espen Agdestein rystet av Carlsen-feil.

 HELDIG:  Magnus Carlsen kan takke Vishy Anand for at han ikke utnyttet nordmannens grove feil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HELDIG: Magnus Carlsen kan takke Vishy Anand for at han ikke utnyttet nordmannens grove feil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

SOTSJI/OSLO(Dagbladet): Det var en rystet Vishy Anand som gikk glipp av en gedigen mulighet da Magnus Carlsen helt uventet flyttet kongen til d2 i sitt 26.trekk.

Trekket åpnet hele partiet - og hadde Anand fått det med seg - ville den indiske tigeren kommet seg ut av en vanskelig situasjon og snudd det tøffe VM-partiet.

Før trekket hadde Carlsen dominert partiet, men feilen gjorde at alt åpnet seg for inderen.

Det var bare ett problem (sett med indiske øyne):

 HER VAR CARLSEN HELDIG:  Etter At Magnus Carlsen flytter den hvite kongen til d2 åpner det seg flere muligheter for Vishy ANand. Men inderen greide ikke å utnytte tabben.
HER VAR CARLSEN HELDIG: Etter At Magnus Carlsen flytter den hvite kongen til d2 åpner det seg flere muligheter for Vishy ANand. Men inderen greide ikke å utnytte tabben. Vis mer

Anand så ikke Carlsens brøler.

- Jeg tror e5 (etter Carlsen flyttet kongen til d2) hadde snudd matchen. Det hadde vært et slag for Carlsen. Selv om han er god til å komme tilbake ville Carlsen ha blitt kraftig skadet av at hesten gikk til e5, sier Daniel King i Dagbladets sjakkstudio.

- Ble skrekkslagen Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Espen Agdestein så ut som han hadde fått sjokk da han innså at Carlsen hadde gjort megatabben.

- Jeg ble skrekkslagen. Først reagerte jeg med vantro. Så skjønte jeg at det var reelt, sier manageren til Dagbladet.

Nå priser han seg lykkelig over at Carlsen klarte å holde seg rolig og ikke avslørte overfor Anand at han faktisk hadde bommet grovt.
- Det var utrolig viktig at han klarte å holde pokerfjeset. Magnus kjenner det ofte med en gang når han slipper brikken. Så det var en god prestasjon av Magnus og viktig at han klarte å holde pokerfjeset.

- Hvordan hadde Magnus reagert om Anand hadde utnyttet tabben?

- Det tør jeg ikke tenke på engang. Det hadde ikke vært bra, sier Agdestein, fremdeles lettere sjokkskadet. I skrivende stund følger han spent med videre på partiet. Lettelsen er stor over at Carlsen ennå er i live i dette partiet.
- Det var utrolig flaks og en god følelse å se at Anand ikke oppdaget det. Anand var nok ikke på alerten for han så ikke for seg en slik mulighet.
Sjakkblindhet Dagbladets sjakkekspert, stormester Einar Gausel, utbrøt:

- Kan ikke huske å ha sett gjensidig sjakkblindhet som dette i en VM-match uten at det har vært tidsnød inne i bildet. Rett og slett utrolig.

TV-bildene viser at Magnus Carlsen legger hodet på bordet, og virker å puste lettet ut etter at Anand flyttet sin bonde istedet for å slå med springeren.Dette kan rett og slett ha kostet Anand VM-tittelen.

Og i minuttene etterpå var det tydelig at Anand innså hva han hadde gjort. ( eventuelt ikke hadde gjort)

44-åringen ristet åpenlyst på hodet og så rystet ut.Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling