- Jeg ble skuffet og forbannet

BRYNE (Dagbladet): Leeds-proffen Alf-Inge Håland (25) er en skuffet fotballspiller etter VM-uttaket. Han synes det er urettferdig at det ikke var plass til ham blant de 22 utvalgte som reiser til fotball-VM i Frankrike.

- Jeg var faktisk nesten sikker på plass blant de elleve som skulle starte mot Marokko 10. juni. Skuffelsen ble desto større da jeg fikk meldingen om at jeg var vraket fra hele troppen, forteller en nedbrutt Alf-Inge Håland til Dagbladet.

Alfie har vært en av veteranene og et sikkert kort på Drillos i store deler av VM-kvalifiseringen. Han har nærmest vært fast inventar på landslaget siden VM i USA. Den gode sesongen i Leeds, og solid spill på Drillos, gjorde at Alf-Inge følte seg helt sikker på en plass i troppen.

Englandsproffen vil helst ikke snakke negativt om de andre spillerne som ble valgt foran ham. Han klarer likevel ikke dy seg helt.

Beste sesong

- Vegard Heggem har knapt rørt en ball på 12 uker. Når man ser det i sammenheng med at dette har vært min beste sesong som fotballspiller noensinne, blir uttaket noe merkelig og urettferdig, sier Alfie.

Når det gjelder lagkameraten Gunnar Halle i Leeds, tror Alf-Inge at han ble valgt fordi Halle kan gå over på venstre backplass om nødvendig.

- Det var aldri en direkte duell mellom Halle og meg, som media skulle ha det til, sier han.

Alf-Inge synes også det er litt rart at Drillo valgte tre keepere i troppen. Han mener bestemt at en utespiller burde vært valgt foran en tredjekeeper.

Skuffet og forbannet

Alfie ringte selv Drillo tidlig på ettermiddagen i går. Det var da han fikk den endelige beskjeden om at han var vraket fra landslaget. Meldingen kom som et sjokk på jærbuen.

- Jeg ble så skuffet og forbannet at jeg ikke fikk fram et ord. Jeg sa bare lykke til og la på, forteller Alf-Inge. Han regner ikke med nye telefoner fra Drillo med det første.

Han vil ikke spekulere i om vrakingen skyldes at han åpent har kritisert Drillo i forkant av uttaket.

- Jeg står på de uttalelsene jeg kom med om det seine uttaket, sier Leeds-proffen bestemt.

I skuffelsen vil han likevel ønske spillerne lykke til i Frankrike-VM. Aller helst skulle han vært der sjøl, men håper det kommer nye muligheter.

- Det er et fint gjeng som jeg ønsker en god plassering i VM, sier Alf-Inge Håland, som får en lang sommerferie.

<B>REAL NEDTUR:</B> Han var skråsikker på VM-deltakelse, men nå kom den vonde beskjeden fra Drillo: Alf-Inge, du blir hjemmesitter.