Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alexander Kristoff:

- Jeg ble skvist i en sandwich, jeg måtte bare bremse

Kristoff var ikke i stand til å kjempe om seieren etter å ha blitt sperret på slutten.

NORDISK TRIO: (fra venstre) Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff og Michael Mørkøv før dagens etappe av Paris-Nice. Det gikk ikke helt etter planen på de siste 600 meterne. Foto: Tim De Waele. 
NORDISK TRIO: (fra venstre) Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff og Michael Mørkøv før dagens etappe av Paris-Nice. Det gikk ikke helt etter planen på de siste 600 meterne. Foto: Tim De Waele.  Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff kjempet igjen i toppen på den tredje etappen av Paris-Nice tirsdag. Dog måtte nordmannen dessverre se seg slått av den 26-år gamle iren, Sam Bennett, som tok sin første seier på det øverste nivået, WorldTour.

Innenfor flamme rouge lå Katusha-Alpecin-rytteren godt fremme, med lagkamerat Michael Mørkøv foran seg på hjulet til Quick-Step-toget.

Men den gode posisjonen ble fort endret da det kom ryttere både på høyre og venstre side av den norske 29-åringen ved en innsnevring like før spurten.

Dermed måtte Kristoff bremse, og han mistet hjulet til opptrekker Michael Mørkøv.

Likevel kom han seg tilbake i fronten, og åpnet spurten. Det holdt til en andreplass.

- Vi kom oss frem i det tekniske partiet før mål, og satt med laget foran. Det fungerte egentlig veldig bra, men så kom det en innsnevring 500 meter før mål hvor Greipel kom på høyre side, mens Bora kom på venstre, så jeg ble skvist i en sandwich - jeg måtte bare bremse, sier Kristoff når han snakker med procycling.no etter etappen.

- Måtte kjøre opptrekk for meg selv

Oppbremsingen var naturlig nok ganske lite optimalt for den norske sykkelstjernen.

- Jeg mistet hjulet til Mørkøv, og det var akkurat da han skulle starte opptrekket, så da ble det litt stang ut. Ellers tror jeg at jeg hadde vært tett på seieren, hvis jeg hadde hatt hjulet hans inn på oppløpet, men nå ble det litt sånn at jeg måtte kjøre opptrekk for meg selv, forklarer dagens andremann, før han fortsetter:

- Jeg kommer kanskje litt tidlig frem, men jeg følte jeg gjorde en bra spurt. Når Bennett er på hjulet mitt og det er litt motvind, blir det lett match for ham.

Selv om seieren uteble, er det mye positivt å ta med seg for Kristoff. Hvis man ser på plassene bak ham, finner man ryttere som John Degenkolb, Marcel Kittel, Arnaud Dèmare, André Greipel og Michael Matthews, til tross for at inngangen til spurten var langt fra perfekt.

Én sjanse igjen

- Jeg tar med meg det videre, jeg følte meg bra på slutten. Jeg dro opp farten selv før jeg startet å spurte, så det var ikke helt optimalt. Men jeg hadde gode bein, og jeg slo jo både Kittel og Greipel. Kittel satt jo egentlig helt i tet, helt til mål, men det så ikke ut som han hadde beina til å starte. Sånn sett var det en fin dag, og det ble et godt resultat, selv om jeg gjerne skulle hatt den seieren.

Paris-Nice fortsetter sin ferd mot solen onsdag med en tempo, før det blir en ny mulighet for spurterne torsdag. I helgen venter derimot hardere etapper som er forventet å skille i sammendraget.

Katusha-Alpecin har ryttere for alle etappene, og Kristoff er spent på å se både hva han og lagkameratene kan få til i etappene fremover.

- Det er én sjanse til om to dager for min del, også er det en tempo i morgen som kanskje er litt i hardeste laget for Tony Martin. Etter det er det fjell, og vi har (Illnur) Zakarin som er i bra form, så det er flere sjanser for laget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media