Birgit Skarstein skuffet i forsøksheatet:

- Jeg ble slått inn i «bøye-rekka»

Nå venter oppsamlingsheat i singlesculler.

SKUFFET: Birgit Skarstein må ut i oppsamlingsheat i singlesculler i Paralympics. Foto: Thomas Haarstad
SKUFFET: Birgit Skarstein må ut i oppsamlingsheat i singlesculler i Paralympics. Foto: Thomas Haarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO/OSLO (Dagbladet): Birgit Skarstein (27) lykkes ikke i forsøksheatet i singlesculler i Paralympics. Skarstein ble nummer tre og må dermed ro oppsamlingsheat i morgen.

- Vi vet hva som ikke fungerte optimalt i starten. Det må vi rette til i morgen., sier treneren Bastien Gallet til Dagbladet.

- Hva var det som ikke stemte?

- Det er sidevind som er krevende og det er vindkast som skapte problemer. Det er flere ting vi må jobbe med i starten, sier Gallet.

Skarstein selv fortalte at det «ikke er krise» med et oppsamlingsheat før en eventuell finale.

Det var Wang Lili fra Kina som vant heatet knepent foran israelske Moran Samuel. Vinnertiden var 5.21,04 og ga Wang direkte adgang til finalen søndag. Skarstein fikk tiden 5.26,07 og var altså slått av vinneren med drøyt fem sekunder.

Til NRK sier Skarstein at det ble en rotete start på heatet.

- Det var et tøft løp. Jeg tok et vindkast i starten som jeg ikke tok godt nok og ble slått inn i «bøye-rekka». Jeg mistet all farten. Det er tøffe forhold og en tøff konkurranse, sier Skarstein til kanalen.

Det andre heatet ble vunnet av britiske Rachel Morris, som med 5.32,15 sikret seg finaleplass. Skarstein hadde altså med god margin tredje beste tid av alle som rodde forsøksheat.

  • Oppssamlingsheatet går lørdag 13:30 norsk tid. Eventuell finale går søndag 13:30 norsk tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer