Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble spilt ut

Tutta rotet bort seieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen (27) ledet med tre slag foran avslutningsrunden i LPGA-turneringen i Pittsford. Men seieren rotet hun bort søndag.

Etter en imponerende tredjerunde der hun gikk fem under par lørdag så det lyst ut før søndagens fjerde runde. Men det ville seg ikke for det norske golfesset, som til slutt endte 14 slag under par på annenplass.

- Jeg ble spilt ut. Det er så mange gode unge spillere. De gir aldri opp. Man må bare fortsette å banke på døren. Forhåpentligvis vil den åpne seg, sa Pettersen til nyhetsbyrået AP.

- Vi skulle så klart ønsket at hun hadde vunnet, men en annenplass i en slik turnering er ikke dårlig det, sa golfpresident Christian Anker-Rasch til NTB.

Sørkoreaneren Ju Eun-hee kapret til slutt seieren to slag foran Tutta, som gikk avslutningsrunden på par. Seierskvinnen vant etter en sisterunde fem under par.

- Tutta går inn i en hvilken som helst turnering med mål om å vinne, men i en idrett som golf vet man jo aldri hvordan det går, sa Anker-Rasch.

Åpnet godt også søndag

Tutta åpnet dagen med par på første hull, før det ble bogey på hull to. Men det så ut til at hun skulle spille seg opp igjen. På hull fire og åtte ble det birdie og Tutta ledet dermed suverent etter halvspilt sisterunde.

LITEN NEDTUR: Etter en imponerende runde på lørdag, gikk det tråere for Suzann Pettersen søndag. Det endte med andreplass til slutt. Foto: AP/SCANPIX
LITEN NEDTUR: Etter en imponerende runde på lørdag, gikk det tråere for Suzann Pettersen søndag. Det endte med andreplass til slutt. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Hun innledet de siste ni hullene med nok en birdie på hull elleve, men så kom bogeyene. På hull 13, 15 og 18 ble det et slag over par. Det gjorde dagen mørk for Pettersen.

Eun-hee gikk en nærmest perfekt sisterunde. Hun slo til med sju birdier og bare to bogeyer. Jeong Jang og Han Hee-won endte på delt tredjeplass tolv slag under par.

Suzann Pettersen imponerte stort på LPGA-touren i fjor, men mangler fortsatt seier til nå i år. På en gjesteopptreden på europatouren imponerte hun imidlertid med banerekord og fantastisk spill tidligere i vår.

Venter seg store ting

- Den første delen av sesongen har ikke vært noe dårligere enn det den var i fjor, selv om hun fikk noen seirer da. Hun er fremdeles rangert som nummer tre i verden, sa golfpresidenten.

Christian Anker-Rasch venter seg fortsatt store ting av Norges beste golfer, som også har flere sesonger foran seg dersom de helt store skadene uteblir.

- Det er ingen grunn til å tro at hun ikke skal være helt i toppen og vinne turneringer i framtiden. Men seiere kommer ikke på bestilling, sa han.

- Det virker som om hun er på gang nå, og kan få mange gode resultater. Hun er stadig vekk i toppen i en så stor idrett som golf. Det er imponerende, sa Golfforbundets president Christian Anker-Rasch til NTB.

image: - Jeg ble spilt ut

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!