Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

- Jeg ble spurt om å gjøre ting som ikke var riktig for meg som manager

Henning Berg om julebord-episoden.

(Dagbladet): Daily Mail skriver i dag at Henning Berg stormet ut fra Blackburns julebord etter å ha blitt bedt om å ta på seg en julestrømpe, en Michael Jackson-parykk samt danse på scenen.

Da Dagbladet var i kontakt med Berg tidligere i dag, henviste han til en pressemelding som ville bli publisert på klubbens hjemmesider i løpet av formiddagen. I pressemeldingen bekrefter Berg episoden på julebordet, men presiserer at han dro som planlagt fra arrangementet.

- Mandag kveld arrangerte klubben det årlige juleselskapet for alle ansatte. Vi har mange ansatte som har jobbet hardt og dette var en mulighet for dem til å slappe av og ha det hyggelig etter et vanskelig år. Etter middagen ble jeg spurt om å gå til scenen, og det gjorde jeg med glede. Jeg trodde jeg ville bli stilt et par spørsmål eller kanskje være dommer i en konkurranse.

- I steden ble jeg bedt om å gjøre ting som ikke var riktig for meg å gjøre som manager med tanke på ligaposisjonen og formen vi er i. Jeg ville ikke gjøre det, og gikk tilbake til bordet mitt.

- Omtrent klokka 2130 dro jeg som planlagt fra festen og kjørte hjem. Spillerne dro like etter middagen, og det ble ikke konsumert noe alkohol, heter det i pressemeldingen.

- Blåst ut av proposjoner Journalist i lokalavisa Lancashire Telegraph, Andy Cryer, mener saken er blåst ut av alle proposjoner.

- Det er snakk om en ganske liten sak i én avis i England. Det var ikke mye som skjedde, det var bare et pinlig øyeblikk mer enn noe annet. Henning stormet ikke ut, eller noe slikt. Han ville ikke gjøre det de ba han om, og det var det, sier Cryer til Dagbladet.

- For tidlig å dømme Etter bare én seier på ni kamper som Blackburn-manager spekulerer engelsk media i om Berg sitter utrygt som manager i klubben han var med å vinne Premier League med i 1994/1995-sesongen.

Cryer mener imidlertid det er for tidlig å dømme Berg ennå.

- Blackburn trenger nye spillere. Troppen slik den er i dag er ikke god nok, og de må forsterke den i januar. Det er for tidlig å dømme Henning nå, han må få muligheten til å hente inn sine egne spillere. Han har hentet Joshua King som har gjort det bra, og forhåpentligvis får han midler til å hente inn noen flere spillere.