Tom Tvedt om den tunge tiden:

- Jeg ble spyttet etter på gata

Idrettspresident Tom Tvedt snakket om et tøff tid da åpenhetsdebatten raste som hardest.

IDRETTSPRESIDENT: Tom Tvedt under talen til tinget under starten av Idrettstinget på Scandic Lillehammer Hotel.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
IDRETTSPRESIDENT: Tom Tvedt under talen til tinget under starten av Idrettstinget på Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

- Jeg ble spyttet etter på gata. Dere kan kjenne på følelsen av å bli latterliggjort i polkøen for å kjøpe en flaske rødvin som en gave, sa Tvedt i sin tale på Idrettstinget fredag.

Han snakket om tiden der mediene daglig hadde oppslag om blant annet reiseregninger.

- I perioder var jeg ganske kjørt og langt nede. Jeg har stått i det fordi idrettsgleden betyr så mye mer. Ja, jeg gjorde tabber og gjorde meg bort på NRK. Jeg forsto ikke hvor stor denne saken var, sa Tvedt.

- Det var mange som kunne bli kastet under bussen i denne prosessen. Det har ikke skjedd. Idrettsstyret gikk i krigen for dere alle.

Tvedt er en av tre kandidater til å bli valgt som idrettspresident søndag. De to andre er Sven Mollekleiv og Berit Kjøll.

- Ta det med ro

Den elektroniske avstemmingsløsningen på Idrettstinget fikk en treg start fredag. Gammeldagse stemmekort måtte i bruk tidlig.

- Ta det helt med ro. Så får dere hjelp, sa en av dirigentene, Unn Birkeland, til salen.

Det var uklarhet blant mange tingdelegater og flere spørsmål omkring det elektroniske opplegget. En testavstemming ble unnagjort, men kort etter valgte man å bruke stemmekort.

Like etter kom det et forslag fra bandyforbundet om at salen måtte omorganiseres. Det ble etterspurt tettere kontakt mellom delegater og andre representanter fra særforbundene.

Forslaget falt med ganske klar margin