I BLÅTT OG HVITT: Tidligere Rosenborg-spiller Mushaga Bakenga (22), til venstre, var mandag på sin første MFK-trening på Aker Stadion. Han er glad for muligheten han nå får i Molde, etter det mislykkede oppholdet i Tyskland.   Foto: Per Tormod Nilsen.
I BLÅTT OG HVITT: Tidligere Rosenborg-spiller Mushaga Bakenga (22), til venstre, var mandag på sin første MFK-trening på Aker Stadion. Han er glad for muligheten han nå får i Molde, etter det mislykkede oppholdet i Tyskland. Foto: Per Tormod Nilsen.Vis mer

- Jeg ble urettferdig behandlet. Treneren ville ikke ha meg

Bakenga på plass i Molde i dag.

MOLDE (Dagbladet): Forrgie uke ble det klart at tidligere Rosenborg-spiller Mushaga Bakenga skal spille for Molde. Spilleren kommer på lån og skal være i klubben frem til 6. august.

22-åringen bor foreløpig på hotell i Rosenes by, og mandag hadde han sin første trening på Aker Stadion.

Skal score mål - Det var uvant. Jeg har ikke spilt på kunstgress på veldig lenge, så jeg trenger litt tid til å venne meg til underlaget. Det virker i hvert fall som at det er en bra treningskultur her, sier Bakenga til Dagbladet.

Spissen kjenner allerede mange av spillerne fra aldersbestemte landslag og har hatt Molde-trener Tor Ole Skullerud som sjef på U21-landslaget.

- Jeg kommer fra å være midt i en serie. Det blir rart å begynne på en ny nå, men jeg føler meg klar, sier han.

- Hvilke forventninger har du til Molde-oppholdet?

- Å vinne mange kamper og score mye mål. MFK er et lag som spiller fin fotball, og en fotball som er ganske enkel å forholde seg til som spiss. Det var litt av grunnen til at jeg valgte å komme hit, forteller han.

Ikke rettferdig Unggutten mener de siste årene ute i Europa har gitt han verdifull erfaring som fotballspiller i en alder av 22. Han skjønner ikke helt hvorfor den siste tiden i tyske Eintracht Braunschweig ble som den ble.

- Det var en rar situasjon. Jeg var i den beste formen jeg har vært i på veldig, veldig lenge. Jeg var bra på trening og i internkamper og scoret mye mål. Men så hadde treneren bestemt seg for at jeg ikke skulle spille likevel. Hvorfor vet jeg ikke, men jeg føler jeg har gjort alt riktig, sier han.

- Det var ikke rettferdig behandling. Jeg er den som alltid vil kjempe meg inn på laget. Når du er best på trening, uke etter uke, men likevel ikke får spille, og treneren sier at han kommer til å satse på noen du vet du er bedre enn, så følte jeg det ikke var vits å bli værende. Det var fint å finne denne løsningen her, sier spissen.

Trønderen har ikke gitt seg opp noen tanker om hva som skjer til høsten, men avviser ikke å bli værende i eliteserien. Belgiske Club Brugge eier spilleren som også har vært på utlån hos Esbjerg og Cercle Brugge.

RBK-fansen i harnisk  Etter at det ble klart at Bekenga skal spille for Molde, haglet kritikken mot unggutten med Rosenborg-fortid.

- Vi var i kontakt med Rosenborg og fikk nei til svar, da ble det Molde. Sånn er det, men det er ikke noe ondt blod mellom oss, i hvert fall ikke dem i klubben. Det er en klubb jeg er glad i som trønder, men akkurat nå er jeg glad for å være i Molde, forteller han.