- Jeg ble utsatt for rasisme

Start må forklare seg for NFF etter markedssjefens uttalelser om Svein-Erik Edvartsen.

START MÅ FORKLARE SEG: Fotballforbundet krever en forklaring fra Start etter at klubbens markedssjef omtalte dommer Svein-Erik Edvartsen som «tandooridommer» på Facebook. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
START MÅ FORKLARE SEG: Fotballforbundet krever en forklaring fra Start etter at klubbens markedssjef omtalte dommer Svein-Erik Edvartsen som «tandooridommer» på Facebook. Foto: Terje Bendiksby, ScanpixVis mer

|||
Starts markedssjef langet ut mot Svein-Erik Edvartsen og kalte ham «tandooridommer» på Facebook. Edvartsen mener at han ble utsatt for rasisme, skriver VG.

Christer Paulsen, som er leder for privatmarkedet i Start, kom med utsagnet i forbindelse med eliteseriekampen mellom Start og Tromsø 3. oktober. Han kalte Edvartsen en «tandooridommer» og ba ham «få krydderet ut av øynene».

Edvartsen ville opprinnelig ikke kommentere saken særlig etter kampen, men nå sier han hva han mener om utsagnet.

- At utsagnet er reinspikket rasisme, kan det ikke herske tvil om, og jeg er skuffet over slike utspill i norsk fotball. Jeg har notert meg at ulike «gi rasisme rødt kort»-organisasjoner, SOS Rasisme og Antirasistisk Senter er av samme oppfatning som meg, sier Edvartsen.

Norges Fotballforbund (NFF) har bedt om en avklaring på hva Start-ledelsen har foretatt seg i saken. En mulig sanksjon mot klubben er bot.

Start-direktør Sveinung Hovstad sier sørlandsklubben vil svare NFF i dag.

- Vi føler vi har gjort det vi kan gjøre. Vi har beklaget på vegne av klubben, og Christer Paulsen har selv beklaget hendelsen. Han har også forsøkt å komme i kontakt med Edvartsen selv. Jeg vet ikke hva mer vi burde ha gjort, sier Hovstad til.

(NTB)