KJENNER HVERANDRE GODT: Marcus Hellner og Petter Northug sammen i Las Vegas i sommer. Svenske skiinteresserte diskutere nå heftig om hva Northugs problemer betyr for VM-sesongen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
KJENNER HVERANDRE GODT: Marcus Hellner og Petter Northug sammen i Las Vegas i sommer. Svenske skiinteresserte diskutere nå heftig om hva Northugs problemer betyr for VM-sesongen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

- Jeg ble vekket av redaktøren min på grunn av dette

Northug-nyhetene får enorm interesse i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nyheten om at store deler av Petter Northugs sesong kan være i fare slo ned som en bombe også i det ski-interesserte Sverige i morges.

Expressen og Aftonbladet slo til med Extra-oppslag om at Northug risikerer å miste VM - og i løpet av to timer var sakene mest lest på begge de respektive nettstedene.

Hos begge aviser diskuteres det heftig i kommentarfeltene, mens 2000 av leserne til Aftonbladet har stemt på om hvorvidt de ønsker at Northug skal bli klar til VM. 65 prosent har stemt «ja».

En som er sikker på at skisesongen blir en attraksjon mindre uten Northug er Expressens journalist og kommentator Tomas Petterson, som var grytidlig ute med en kommentar om nordmannen i morges.

- Jeg ble vekket av min redaktør i dag tidlig, som ringte om denne saken. Så stort er det i Sverige, sier Petterson til Dagbladet.

- Hvordan reagerer svensker flest?

- Jeg tror de fleste reagerer som meg. Den første reaksjonen er kanskje «det er bra for Sverige, nå kan vi ta vi flere VM-gull», men i et lengre perspektiv er det bare ekstremt kjedelig for alle som er innblandet i langrennssporten, sier han.

Enorm interesse
Svenske nettaviser opplevde klikktall i Zlatan-klasse på så godt som hver eneste publiserte artikkel om Petter Northug under OL, og gjennom hele vinteren serverte de leserne sine daglige påfyll av Northug stoff.

Tomas Petterson legger ikke skjul på at det betyr veldig mye for langrennsporten at Petter er med.

- Veldig, veldig mye. Uten Petter vil det føles litt som å kjøpe billett til en konsert, og så er det bare oppvarmingsbandet som spiller, sier han.

- Petter har forvandlet langrenn, delvis på grunn av måten han vinner på, og delvis på grunn av måten han opptrer på. Han skaper en interesse som sporten ikke er vant med. Ingen kan hoppe inn og ta den rollen, sier Expressen-journalisten.

Hellner syns det er leit
I går vakte Morten Djupvik oppsikt i svenske aviser da han uttalte at Petter Northug lett ville vunnet spurten mot Marcus Hellner og Alexander Legkov i Gällivare i helga, og igjen fikk svenskene dratt fram nordmennenes «hån» i en overskrift.

Selv om Northug åpenbart er en stor konkurrent for Hellner i en eventuell spurt i VM i Oslo, tror ikke Tomas Petterson at svensken jubler over dagens oppslag i norske aviser.

- Jeg kjenner Marcus veldig godt, og er helt sikker på at han synes det er veldig leit. Marcus og Petter kjenner hverandre godt, sier Petterson til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer