- Jeg ble veldig overrasket og mistet pusten litt

Gamsten om slaget fra Joey Barton.

IKKE SINT: Morten Gamst Pedersen sier han var ferdig med saken da dommeren blåste av kampen. Gamsten ble slått i magen av Newcastles Joey Barton i går. Foto: Greg Wood, AFP/Scanpix
IKKE SINT: Morten Gamst Pedersen sier han var ferdig med saken da dommeren blåste av kampen. Gamsten ble slått i magen av Newcastles Joey Barton i går. Foto: Greg Wood, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Morten Gamst Pedersen scoret for andre kamp på rad i går, men det havnet likevel i skyggen av at han ble slått i mellomgulvet av Newcastles Joey Barton mens ballen var ute av spill.

Episoden ble fanget opp av kameraene, og kan ses blant annet på TV 2 Sporten. Slik forklarer Gamsten selv det som skjedde:

- Vi crasher, eller jeg går i han, og skal snu meg og si sorry. Da langer han ut et slag i magen på meg. Jeg blir veldig overrasket og mister pusten litt. Ikke noe big deal i grunn, sier han i et intervju med kompisen Stig Einvik på Gamstens egen blogg.

Nordmannen sier han ikke ønsker å lage noe mer styr rundt saken, og han bærer ikke nag til Barton.

- Det hender i kampens hete, og det gikk over da dommeren blåste av kampen. Dette er ikke noe å henge seg opp i. Og det skal hvert fall ikke overskygge det fantastiske resultatet i kampen. Joey Barton er en fantastisk god fotballspiller, og det er det vi driver med. Han har ikke oppnådd noe med dette, og det gjør ikke jeg heller ved å mase om det i ettertid.

Gamst Pedersen planlegger ingen hevnaksjoner ved neste korsvei, snarere tvert imot.

- Jeg inviterer ham med på middag neste gang han er i Manchester til og med, sier Blackburn-spilleren som er bosatt i Manchester.

Men selv om Gamst Pedersen er en tilgivende og grei fyr, må Barton trolig belage seg på å bli straffet for slaget.

Dommer Mike Jones fikk ikke med seg selve slaget, men fotballforbundet kan komme til å bruke videobildene som grunnlag for sanksjoner.