- Jeg blir ALDRI frisør

- Men jeg fristes av læreryrket, sier Espen "Shampo" Knutsen til Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Espen «Shampo» Knutsen har begynt å innse at den aktive ishockeykarrieren med aller største sannsynlighet er over etter at nakkeplagene blir for vonde når han tar i alt han orker.

Nå begynner et nytt kapittel i Shampos liv, og 33-åringen er usikker på hva han skal gjøre i årene som kommer.

- Jeg må gå se an hvilke muligheter jeg har. Foreløpig er jeg veldig usikker, sier Espen til Dagbladet.no.

Usikker på alt unntatt én ting:

- Jeg skal ikke bli frisør! Det er helt klart, humrer Oslo-gutten.

Spørsmålet var nærliggende ettersom faren Erik «Såpa» Knutsen arvet og drev salongen E. Knutsen på Galgeberg.

- Jeg ser for meg en framtid innen ishockeyen og vil høre med de kontaktene jeg har om hvor det kan være mulighet.

- Må brukes

TIDENES STØRSTE: Espen "Shampo" Knutsen  er tidenes beste norske ishockeyspiller. Nå venter et nytt liv utenfor isen. AP
TIDENES STØRSTE: Espen "Shampo" Knutsen er tidenes beste norske ishockeyspiller. Nå venter et nytt liv utenfor isen. AP Vis mer

En av de som gjerne vil benytte seg av Knutsens egenskaper, er toppidrettskoordinator for ishockey på WANG Toppidrett, Anders Blegeberg.

I løpet av de neste dagene vil han snakke med Shampo om muligheten til å få tidenes mest suksessrike norske ishockeyspiller inn i en lærerrolle.

- Ingen andre nordmenn har en sånn ishockeykompetanse som Espen, og jeg håper han kan bli med i en eller annen form. Espen er et idol for alle som driver med ishockey i Norge, og guttene vil lytte til det han sier, forteller Blegeberg.

- Det er mye å lære av ham, han har erfaring fra internasjonal ishockey på godt og vondt og gode holdninger. Vi kan ikke la en sånn ressurs stå ubrukt, fortsetter Blegeberg.

U2-fan

Og Shampo er svært positivt til det potensielle samarbeidet.

- Det kunne vært veldig hyggelig å få bidra på Wang. Jeg skal også snakke med Vålerenga for å finne ut hvor jeg best kan bruke erfaringene mine. Dessuten må jeg finne ut hva slags ambisjoner jeg har, sier Shampo, som ikke ligger på latsida sjøl om toppkarrieren etter alt og dømme er over.

- Jeg må holde formen, for jeg kan ikke fortsette å spise så mye som jeg har gjort til nå og trene mye mindre. Da blir jeg fort tjukk, humrer Shampo, som for øvrig kan fortelle at han har sett to U2-konserter denne uka.

- Først i Oslo, og så i Göteborg på fredag. Veldig store opplevelser, sier Espen Knutsen.