- Jeg blir aldri så god som Messi

Gomez tangerte nesten Barca-stjernen. Se sju mål!

(Dagbladet): Bayern München - Basel 7-0 (7-1 totalt).

Mario Gomez (26) skrev seg inn i Champions League-historien i går.

Tyskland-spissen med spansk far scoret hele fire ganger da Bayern måkte feide vekk sveitiske Basel hjemme på Allianz Arena.

Firerbanden Bare disse sju spillerne har tidligere notert fire mål i en Champions League-kamp: Marco van Basten (Milan, 1992), Simone Inzaghi (Lazio, 2000), Dado Prso (Monaco, 2003), Ruud van Nistelrooy Manchester U, 2004), Andrej Sjevtsjenko (Milan, 2005), Leo Messi (Barcelona, 2010), Bafetimbi Gomis (Lyon, 2011).

Dessuten scoret Messi hele fem ganger mot Leverkusen i forrige uke, men Gomez ber seg frabedt en sammenlikning med argentineren.

Kraftspissen har så langt scoret 10 mål i Champions League denne sesongen, mot Messis 12. Med 25 bundesligamål har Gomez 35 totalt, mens Messi står med 50 i Spania.

- Jeg blir aldri så god som Messi, og jeg vil ikke engang prøve på det. Han er en helt forskjellig spiller. Jeg ser ikke på ham som en fotballkollega, han er den ultimate fotballspilleren, sier Gomez til Uefa.com.

14 mål på to kamper Bayern har nå scoret sju mål i to kamper på rad, Gomez scoret to da Hoffenheim ble knust 7-1 i helgen.

- vi ønsket å spille som vi gjorde på lørdag, men vi vet at det ikke blir sju i hver kamp. Det som var viktig var hvordan vi spilte i kveld, vi spilte veldig bra, sier Gomez.

Arjen Robben scoret det første og siste mot Basel, også Nederland-vingen noterte to mot Hoffenheim.

- Lørdag var veldig bra, men det som skjedde nå var enda bedre. Vi har det selvsagt veldig morsomt for øyeblikket, vi har forbedret oss kraftig i løpet av de to-tre siste kampene, sier Robben.

Bayern er nå i kvartfinalen i Champions League. I bundesligaen har rødtrøyene fem poeng opp til serieleder Dortmund.

BAYERN-FEIRING: Her feirer Mario Gomez (t.v) sitt første mål for Bayern München i går, til 3-0. Tyskeren scoret ytterligere tre mål i kampen. Foto: EPA/TOBIAS HASE
BAYERN-FEIRING: Her feirer Mario Gomez (t.v) sitt første mål for Bayern München i går, til 3-0. Tyskeren scoret ytterligere tre mål i kampen. Foto: EPA/TOBIAS HASE Vis mer