Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg blir bura inne om jeg ikke stiller opp her

Northug fikk ikke slippe å møte pressen.

AKKURAT FERDIG: Petter Northug etter dagens pressemøte og treningsøkt i Val di Fiemme. For knappe to år siden vant han sin foreløpig siste tittel under ski-VM her.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
AKKURAT FERDIG: Petter Northug etter dagens pressemøte og treningsøkt i Val di Fiemme. For knappe to år siden vant han sin foreløpig siste tittel under ski-VM her. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby tok en hviledag fra mediene for å konsentrere seg mest mulig om de to avslutningsetappene i Tour de Ski.

Det gjorde ikke Petter Northug.

- Jeg har ikke noe valg, jeg vet du. Jeg blir bura inn hvis jeg ikke gjør det, sier Northug.

Duellen
Etter en rolig treningsøkt i de italienske VM-løypene fra 2013, stilte Petter opp for fellesintervjuer utenfor den norske smørebussen på et frossent jorde nedenfor skistadion i Tesero.

Duellen mellom han, Sundby, Calle Halfvarsson og Jevgeni Belov nærmer seg avslutningen. Nest siste akt er 15 kilometer fellesstart i klassisk stil i morgen, med to innlagte spurtpriser i form av sekunder underveis.

I tillegg er det også bonussekunder til de tre første i mål.

Det er med andre ord mulig å plukke med seg 45 bonussekunder totalt i morgen. Det er sekunder som kan være gull verdt for Petter inn i avslutningsetappen opp Alpe Cermis, der Northug i egne øyne har et handikap.

Tøft å vinne
Av de fire som ligger i teten sammenlagt, er det fjorårsmester Martin Johnsrud Sundby alle peker på når favoritten skal utnevnes. Likevel mener Petter at det ikke er Martin han først og fremst må stjele bonussekund fra i morgen.

- Jeg tror ikke bonussekundene blir så avgjørende. Vi må passe på hverandre, og vi får jo høre sammendraget underveis. Det viktigste er å ikke tape noe til de tre jeg ligger likt med, og prøve å være sammen med dem ned til bakken. Da kan vi dra litt nytte av hverandre og spare litt krefter før man går inn i bakken, sier Northug til Dagbladet.

Årets Tour de Ski er Petters niende forsøk på å vinne den prestisjetunge, og fysisk slitsomme, touren. Av de åtte tidligere forsøkene har han lært at han er god i tour-formatet, men svikter som regel opp den siste monsterbakken.

Selv med gryende form tror Petter det blir vanskelig i år også.

- Jeg tror det blir tøft å vinne, men løpet i morgen blir nok avgjørende for min del. Det, og å føle seg bra på starten på søndag, sier Petter.

Guttas fellesstart begynner klokka 13 i morgen.