- Jeg blir enda bedre i år

Grindheim frykter ikke den «vanskelige» andresesongen.

VALHALL: (Dagbladet.no): Sammen med Kristofer Hæstad og Per Ciljan Skjelbred var Christian Grindheim blant fjorårets desidert største fotballkometer i Tippeligaen. I løpet av noen eventyrlige måneder gikk Grindheim fra å være 2. divisjonsspiller til å bli en viktig brikke på landslaget.

Nå vet alle hvem Christian Grindheim er. I år forventes det at han setter sitt tydelige preg på Tippeligaen og befester posisjonen som en av Norges beste midtbanespillere.

Uten at Grindheim føler noe press av den grunn.

- Jeg tror ikke det er noen som forventer mer av meg enn jeg forventer av meg sjøl. Jeg blir bedre i år enn i fjor. Det mangler litt på touchen, men kondisjonen er i hvert fall på topp. Jeg kan springe til jeg blir blå i trynet, sier Grindheim til Dagbladet.no.

- Hva skal du bli bedre på i år?

- Jeg skal springe mer, og jeg skal score flere mål. I fjor hadde jeg bare to, og det er for dårlig. Jeg har gitt meg sjøl beskjed om å skyte mer, sier han.

Tøft i Haugesund

Spillerutvikler Harald Aabrekk er skråsikker på at Grindheim vil fortsette framgangen i år.

KOMET: Christian Grindheim tok Tippeligaen med storm i fjor. I år vil han bli enda bedre. Da kan det kanskje bli flere jubelscener som denne - hvor Grindheim har gitt Vålerenga 1-0 mot Lyn. Foto: SCANPIX
KOMET: Christian Grindheim tok Tippeligaen med storm i fjor. I år vil han bli enda bedre. Da kan det kanskje bli flere jubelscener som denne - hvor Grindheim har gitt Vålerenga 1-0 mot Lyn. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det som er utfordringen etter en sånn kanonsesong er å være like offensiv i hodet. Den styrken har Christian. Han bryr seg ikke om hva andre mener, sier Aabrekk.

Tidligere i vinter har Grindheim slitt med en ubehagelig høy puls og en seig hælskade. Det har forstyrret sesongoppkjøringen hans - men ikke nok til at han tror han får trøbbel med å følge opp fjorårssesongen.

- Jeg er sikker på at jeg kommer til å spille gode kamper i år. Men da jeg var i Haugesund hadde jeg en vanskelig andresesong. Jeg var 19 år, vi hadde mista 10 mann og folk forventet at jeg skulle dra lasset. Det ble for mye for meg, sier han ærlig.

- Men i Vålerenga er det så mange andre gode fotballspillere. Har jeg en dårlig kamp, vet jeg at de kan løfte meg.

Sangfuglen Grindheim

De fleste av oss har ikke kunnet unngå å se en syngende Grindheim i TV 2s fotballreklame den siste uka. I likhet med blant andre Kristofer Hæstad, Ole Martin Årst og Raymond Kvisvik synger Grindheim en strofe av Beatles-låta «All you need is love».

Heldigvis er han bedre med ballen.

- Jeg visste ikke hva jeg gikk til, flirer han.

- Jeg blir enda bedre i år

- Jeg og Daniel (Fredheim Holm) fikk bare beskjed om å møte opp. Det ser jo ikke ut, jeg kan jo ikke synge. Men hva gjør man ikke for TV 2.

- Var det flaut?

- Nei, egentlig ikke. Jeg sang jo bare ei linje. Og den tror jeg faktisk de har fiksa på. Jeg sang den inn uten musikk, og da hørtes det enda verre ut. Men SingStar er en slager de gangene jeg får lov til å drikke, gliser han.

- Vi er favoritter.

I vinter har Kjetil Rekdal forsøkt å så tvil om Vålerenga har en godt nok mannskap til å kjempe i toppen av Tippeligaen. Like skeptisk er ikke Christian Grindheim.

- Jeg kan ikke se en grunn til at vi ikke skal kjempe i toppen. Jeg holder oss som seriefavoritter, foran Lillestrøm og Rosenborg.

- Hva med Start?

- De vil nok kjempe i toppen, men jeg har ikke sett dem i vinter.

- Har du veddet med Kristofer Hæstad hvem som havner øverst på tabellen?

- Doffen tør ikke å vedde med meg. Han vet jo at han kommer til å tape, ler Grindheim.

•Din mening: Tror du Christian Grindheim fortsetter framgangen i år?

<B>SANGFUGLER:</B> Både Kristofer Hæstad og Christian Grindheim bidrar på en av TV 2s reklamefilmer. Sjøl hevder Grindheim at han ikke kan synge.