SKREMMENDE GOD: Justyna Kowalczyk parkerte alle på Lillehammer i dag, og advarte resten av verden om at hun blir enda bedre utoveri sesongen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKREMMENDE GOD: Justyna Kowalczyk parkerte alle på Lillehammer i dag, og advarte resten av verden om at hun blir enda bedre utoveri sesongen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Jeg blir enda bedre

Kowalczyk skremmer ikke bare i skisporet.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det som på papiret så ut som en spennende duell mellom de norske superjentene Marit Bjørgen og Therese Johaug på den ene siden, og den polske eneren Justyna Kowalczyk på den andre, ble alt annet enn en det på dagens klassiske 10-kilometer på Lillehammer.

Til det var Kowalczyk altfor god.

Allerede etter to kilometer hadde Kowalczyk distansert Johaug og Bjørgen med rundt tolv sekunder, og derfra og inn bare økte hun det forspranget.

- Det er et skremmeskudd det her, det er det, sier Johaug etter løpet.

Perfekt dag
Til slutt var det bare Charlotte Kalla som overraskende klarte å holde følge med den polske maskinen, men også Kalla endte mer enn tolv sekunder bak i mål.

- Jeg skulle ikke starte så raskt, men allerede etter tre kilometer var jeg nesten død, sa Kowalczyk på pressekonferansen etter rennet.

- Formen min går opp og ned i begynnelsen av sesongen, men i dag var det perfekt, fortsatte hun.

Ikke dagen
For det var et veritabelt skremmeskudd hun leverte på Birkebeineren skistadion over Lillehammer i dag. Therese Johaug skjønte allerede etter to kilometer at hun ikke hadde mulighet til å være med på råkjøret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er uvant kost for jenta fra Dalsbygda.

- Jeg skjønte at det var for mye å ta igjen da det ble elleve, tolv sekunder. Jeg merka tidlig at kroppen ikke var helt i  slag i dag heller, og da visste jeg at det ville bli for tøft mot slutten, sier Johaug til Dagbladet.

Sloss hardt
Hun endte på fjerdeplass, nesten førti sekunder bak Kowalczyk.

- Jeg syns jo avstanden opp er stor, jeg gjør jo det, sier Johaug.

Men at Kowalczyk vant, var ingen overraskelse. Hun har sammen med Bjørgen stått øverst på pallen i de 18  siste verdenscupstartene på ti kilometer i klassisk stil. Dette var Kowalczyks trettende seier på distansen, og det er mestvinnende gjennom tidene.

I dag var heller ikke Bjørgen i god nok form til å matche henne.

- Kroppen var ikke helt der i dag, men jeg sloss hardt og er fornøyd med tredjeplassen i dag, sier Bjørgen, som ikke syns de 25 sekundene hun har opp til Kowalczyk er avskrekkende.

Blir bedre
Men Kowalczyk nøyde seg ikke bare med å sende et skremmeskudd i løypa. Hun mener nemlig fortsatt at hun har mye å gå på formmessig.

- Jeg ser etter den veldig gde formen etter Tour de Ski, og i år skal jeg få til det. Jeg blir bedre utover i sesongen, sa Kowalczyk, og la til.

- Dette blir en veldig god olympisk sesong.