- Jeg blir forbanna

Thomas Myhre om faren for å bli andrevalget i Charlton.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Thomas Myhre beviste mot Brasil at han er Norges i særklasse beste keeper.

Likevel virker ikke Charlton-manager Ian Dowie å være overbevist om at Myhre er mannen å satse på. For noen dager siden hentet han Scott Carson fra Liverpool - en mann som var Englands 3.keeper under VM i Tyskland i sommer.

Mandag fikk Myhre telefon fra manageren selv.

- Ian Dowie ringte mandag kveld, men hva vi snakket om blir mellom oss to. Han informerte meg bare om at Scott Carson var kommet til klubben, sier Myhre.

- Han (Dowie) må velge det han mener er best, men jeg må ha tro på egne ferdigheter. Jeg er ikke bekymra, men jeg blir forbanna om jeg blir satt på benken. Jeg forholder meg til at jeg løper ut på Upton Park klokka 15 på lørdag, sier Myhre.

- Får sende Charlton en DVD

Åge Hareide har i hvert fall planen klar dersom Dowie faktisk plasserer Myhre på benken:

- Jeg blir overrasket hvis han ikke står. Vi får sende Iain Dowie en DVD, slik at han får sett kampen vår, sier Hareide til Dagbladet.no.

PRAKTREDNING: Med en refleksredning fra den øverste skuffen hindret Thomas Myhre Fred i å gi Brasil ledelsen i første omgang. - Det er godt jeg har lange fingre fra fødselen av, sier Myhre. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
PRAKTREDNING: Med en refleksredning fra den øverste skuffen hindret Thomas Myhre Fred i å gi Brasil ledelsen i første omgang. - Det er godt jeg har lange fingre fra fødselen av, sier Myhre. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Landslagssjefen ble selvfølgelig ikke overrasket over storspillet til Thomas Myhre. Han har sett det før.

Men han ble i likhet med alle andre imponert.

- Thomas var irritert over at han slapp inn målet, men hadde ikke han levert de redningene han gjorde er jeg redd resultatet hadde blitt annerledes, sier Hareide.

Født med lange fingre

For selv om Myhre var raus nok til å ta på seg skylda for at Norge ikke vant kampen, var alle andre enige om den konklusjonen bare var latterlig.

- Hadde alle vært like gode som Thomas, ville vi vunnet kampen, sier assistenttrener Ola By Rise til Dagbladet.no.

Redningen som bør bør fjerne all eventuell tvil hos Ian Dowie om hvem som bør vokte Charltons mål til lørdag kom i 1. omgang, da Myhre mesterlig fikk slått unna headingen fra Fred.

Den var til og med perfeksjonisten Myhre fornøyd med.

- Jeg blir forbanna

- Det var den mest kvalifiserte redninga. Det er godt jeg har lange fingre fra fødselen av. Men det skuddet som går inn er noe jeg skal ta. Og derfor er jeg ikke fornøyd, sier Myhre.

- Den mest fantastiske redninga var på akkurat den headinga, sier Ola By Rise.

- Perfeksjonisten Myhre er sint på seg sjøl, men du tar ikke så mange sånne i løpet av en karriere. Det var som Thorstvedt på sitt beste. En matchvinnerredning, sier han til Dagbladet.no.

Mer dødballterping

Da Dagbladet.no overvar den siste norske treningen før kampen tirsdag, brukte de mye tid på dødballer. Og målet mot Brasil kom på akkurat den måten.

- Vi fikk full klaff. Scoringen var et innøvd trekk. Målet med innlegget er at dersom ingen stuper fram, skal den gå direkte i mål. Det gikk troll i ord, sier Ola By Rise.

- Men det verste er at vi hang opp en blåkopi av det frisparket på tavla i garderoben før kampen.

Åge Hareide varsler at Norges dødballer skal bli et giftig våpen i EM-kvaliken.

- Dette har Ola By Rise fått ansvaret for fra dag én, og dette kommer vi til å bruke mye tid på framover også. Foran Ungarn-kampen er vi samlet fra tirsdag til lørdag, og da får vi trent skikkelig, sier Åge Hareide.

<B>UTLIKNINGEN:</B> Daniel Carvalho har akkurat satt inn 1-1 for Brasil. - Min feil, mener Thomas Myhre.
<B>RINGTE MYHRE:</B> Charlton-manager Iain Dowie tok en telefon til Thomas Myhre mandag kveld, og fortalte at han hadde fått en ny konkurrent.