Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg blir forbannet

Marit Bjørgen langer ut mot dopingjeger.

FØLER SEG MISTENKELIGGJORT: Marit Bjørgen har ikke noe til overs for uttalelsene til FIS-sjefen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FØLER SEG MISTENKELIGGJORT: Marit Bjørgen har ikke noe til overs for uttalelsene til FIS-sjefen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Antidopingsjef i Det internasjonale skiforbundet (FIS), danske Rasmus Damsgaard, fortalte tidligere denne måneden at det finnes dopere blant utøverne som tok medaljer under ski-VM i 2013 i Val di Fiemme.

Det får blant andre Marit Bjørgen til å reagere. Hun tok fire gull og ett sølv under mesterskapet.

- Jeg blir irritert og frustrert. Det han holder på med er rene spekulasjoner. Han har ikke noe konkret å komme med. Om han hadde hatt det ville det vært annerledes. Nå blir jeg bare forbannet på disse spekulasjonene, sier Marit Bjørgen til svenske Expressen.

Stor dominans Hun dominerte altså i VM for to år siden, og faller under kategorien «medaljesankere».

- Alle vi som sto på pallen under VM i Val di Fiemme blir anklaget med hans uttalelse. På damesiden var det veldig stor norsk dominans så Damsgaard peker ut oss norske, Ida Ingemarsdotter og Charlotte Kalla, sier hun.

Re-testing Damsgaard tror vi i framtiden vil få svar på hvem som eventuelt var dopet under mesterskapet, takket være lagring av prøvene. Urinprøver kan re-testes om flere år når enda bedre metoder er på plass.

- Jeg hater når vi tiner opp urintester og få svar på hvilke som var positive. De har da allerede fått medaljene, pengene og utnyttet kjendisstatusen allerede, uttalte Damsgaard til svenske Aftonbladet.

Maiken Caspersen Falla har også lite til overs for FIS-sjefens uttalelser.

- Man føler seg utpekt. Man blir mistenkeliggjort og det syns jeg er urettferdig. Det er bare å se på hvor mange dopingprøver jeg har tatt. Nå er Norge ett av de reneste landene, men man kjenner seg likevel utpekt, sier Maiken Caspersen Falla til avisa.

Vanskelig jobb Det å avduke bruk av bloddopingen EPO har vist seg vanskelig.

Østerrikske Johannes Dürr, som ble tatt under OL i Sotsji, fortalte i ettertid at han slapp gjennom hele 14 dopingtester mens han var dopet på EPO - før han ble avslørt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media