«Jeg blir framstilt som en gærning. Men jeg er jo verdens snilleste gutt.»

John Carew er flau og lei seg etter to dager i fokus som kranglefant og slåsskjempe. Da Dagbladet snakket ut med han i går, ville han vise seg fra sin beste side. Det klarte han med glans.

- Jeg hadde litt spenning i kroppen før treninga. Det gikk ut over Espen, sier han.

Det begynte med krangling og stygg ordbruk. Treninga endte da spissrival Espen Musæus fikk Carews neve i ansiktet. Og det med pressen til stede - dagen etter at han hadde blitt utvist for å slå. I går våknet John til nye avisoppslag. Da gjorde det oppriktig vondt - fordi John følte seg framstilt som en voldsmann uten styring.

- Jeg blir framstilt som en gærning. Men jeg er jo verdens snilleste gutt, sier han.

- Flaut og trist

John Carew kunne valgt den sinte varianten, trukket seg unna og gitt skylda til oss pressefolk i går. Det gjorde han ikke. Isteden stilte han ydmykt opp og snakket.

- Jeg synes det er flaut og trist å få sånne oppslag i Dagbladet og VG. Det står jo at jeg har klint ned kompisen min, sier han.

Og det orker han ikke. Fordi han mener det er urettferdig.

- Det blir knuffing på tre av fem treninger. Slik må det være. Men etterpå er vi like gode venner. Da er vi ferdige på jobb, sier han.

Sjøl liker Carew at det bruser litt.

- Se på Lillestrøm. Deres treninger er enda verre. Der spiller de mest hissige spillerne i Norge. Og de ligger på andreplass i serien, sier han.

Tøft år

Men Carew skjønner sjøl at han gikk for langt på mandag.

- Slikt er ikke dagligdags, sier Espen Musæus.

John og han har skværet opp. John innrømmer at det handler om høyt spenningsnivå. Det har bygd seg opp over tid. Etter et halvt år i rampelyset, som potensiell salgsvare, fikk følelsene utløp mandag.

- Det gjelder å ta vare på fotballtalenter i Norge. Bare to av ti tåler slikt.

- Men du tåler det?

- Ja, det gjør jeg, selv om det går litt opp og ned. Jeg skulle likt å sett en annen 19-åring som hadde tålt det jeg har gjort denne våren og sommeren.

Rot og mas

Carew er mest såret over de som tviler på fotballferdighetene hans.

- Jeg har tross alt hatt en brukbar sesong. Har scoret sju mål på 14 kamper. Likevel får jeg høre at jeg ikke har fått til noe som helst.

- Må du bort fra Vålerenga for å få ro?

- Akkurat nå er det veldig mye rot og mas her. Men vi har et sammensveiset miljø i spillergruppa.

- Det er bare så mye styr, rot og mas utenom. Folk tror jeg tenker bare på penger. Det er utrolig trist, sier Carew.