CENTIMETRE OM Å GJØRE: Ola Vigen Hattestad slo Pål Golberg med noen små centimetre i sprinten i dag. De kan bli helt avgjørende i totalcupen som avgjøres neste fredag i Falun.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
CENTIMETRE OM Å GJØRE: Ola Vigen Hattestad slo Pål Golberg med noen små centimetre i sprinten i dag. De kan bli helt avgjørende i totalcupen som avgjøres neste fredag i Falun. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Jeg blir fryktelig skuffa om jeg roter bort dette

Slik avgjorde Ola Vigen Hattestad sprintcupen i dag.

DRAMMEN (Dagbladet): Ola Vigen Hattestad mer eller mindre avgjorde verdenscupen i sprint da han strakk skiskoen de nødvendige centimeterne foran Pål Golberg rett foran Bragernes kirke i Drammen i ettermiddag.

Siden hovedutfordrer Eirik Brandsdal ble felt av lagkompis Finn Hågen Krogh i semifinalen og røyk ut med fattige 29 poeng i verdenscupen i dag, rykket Hattestad opp til førsteplassen sammenlagt, med 41 poeng ned til Brandsdal på andre.

- Det var noen viktige centimetre. Jeg visste jo det at de tjue poengene som skiller nummer en og to kunne bli avgjørende, sier Vigen Hattestad til Dagbladet.

Ser bra ut
Hadde det vært Golbergs tå som var lengst ville forspranget vært 21 poeng. Slik det endte, ble det på 41 poeng, og med bare én sprint igjen av verdenscupen skal det skje mye rart om ikke Hattestad står igjen som sammenlagtvinner.

- Jeg tar ingenting på, jeg ha fokus på å gjøre de riktige tingene den neste uka. Men det er klart, det ser jo veldig bra ut, da. Det gjør det, sier Hattestad. 

For bonusen i sprintcupen er at det bare deles ut femti poeng til vinneren i Falun neste fredag. Dermed skal Brandsdal ha en maksdag der, i tillegg til at Hattestad skal ha en elendig dag, om de 41 poengene skal skusles bort.

- Det er stor forskjell siden det bare er femti poeng i Falun, det sier seg selv. Hadde det vært 21 hadde det vært helt åpent, sier Hattestad.

- Hvor stor favoritt ser du deg selv som nå?

- Jeg veit ikke, men jeg blir fryktelig skuffa om jeg roter det bort.

Overføring av poeng?
Eirik Brandsdal var selvfølgelig utrolig skuffa etter sprinten i Drammen. Han ble felt bare noen meter etter starten i semifinalen, men klarte aldri å ta igjen det tapte.

Synderen Krogh tok alt ansvaret for fellinga, og syns det var leit at han ødela både løpet og sprintcupen sammenlagt for Brandsdal.

- Jeg skylder han noen poeng, det gjør jeg, sier Krogh.

- Kan ikke du bare overføre noen poeng til meg, da, så er vi skuls, sier Brandsdal til ham med et smil.

- Det nytter ikke å være sinna på Finn, men det er klart jeg er utrolig skuffa og forbanna nå.