Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg blir ikke penere, men endelig skal jeg få høre nasjonalsangen

Morten Thoresen vant EM-finalen i bryting etter thriller. Han husker ikke de siste minuttene.

SEIRET I EM-FINALEN: Morten Thoresen feirer, mens Nazir Rachidovitch Abdullaev må innse at han har tapt. Foto: Alessandra Tarantino/AP/NTB Scanpix
SEIRET I EM-FINALEN: Morten Thoresen feirer, mens Nazir Rachidovitch Abdullaev må innse at han har tapt. Foto: Alessandra Tarantino/AP/NTB Scanpix Vis mer

Det var bare russeren Nazir Rachidovitch Abdullaev som sto mellom Bodø-bryteren Morten Thoresen (23) og EM gull.

Duellantene møttes i finalen i 67 kg-klassen i Roma, Thoresens første finale i mesterskapet.

Thoresen havnet på defensiven fra start i finalen (0-2), men hentet seg raskt inn igjen og slo tilbake til 2-2. Siden nordmannen sikret det siste poenget, ble det EM-gull på 23-åringen.

- Jeg er europamester. Jeg blir ikke penere, men endelig skal jeg få høre nasjonalsangen. Så alt er verdt det uansett, sier han i et intervju med Norges Bryteforbund, gjengitt av TV 2.

Thoresten mangler en tann, så hvorfor ikke bytte den ut med en gulltann?

- Jeg burde få meg en gulltann nå. Det hadde faen meg vært kult. Jeg kommer hjem på fredag, så da får vi se om det blir gulltann, svarer Thoresen på spørsmålet om det blir gulltann.

EM-VINNER: Bryter Morten Thoresen om hvordan han jobber for å bli best i verden. Video: Bryteforbundet : Vis mer

Etterpå ropte Thoresen av glede og omfavnet treneren sin, før han hentet fram et norsk flagg og startet feiringen.

- Fy faen, finalen var hard. Det var som å gå inn og møte en russisk bjørn. Fyttigrisen, han var steinhard. Jeg husker ikke de tre siste minuttene, sier Thoresen om finalen.

23-åringen var lappet sammen etter at han pådro seg et kutt over øyet i semifinalen. Han har tidligere fortalt at han har med seg eget sy-skrin, fordi han hele tiden pådrar seg så mange kutt når han er i aksjon.

Nå blir det dopingkontroll og medaljeutdeling på Thoresen, før han kan starte feiringen.

I AKSJON: Morten Thoresen mot russiske Nazir Rachidovitch Abdullaev. Foto: Alessandra Tarantino/AP/NTB Scanpix
I AKSJON: Morten Thoresen mot russiske Nazir Rachidovitch Abdullaev. Foto: Alessandra Tarantino/AP/NTB Scanpix Vis mer

Morten Thoresen sikret Norge EM-finale for fjerde året på rad og er den tredje utøveren som står i finale på disse fire årene (Felix Baldauf i 2017, og Stig-Andre Berge 2018 og 2019).

Med seieren sikret Thoresen Norges 10. gull i EM-historien. Norges forrige gull ble tatt av Felix Baldauf i 98-kilosklassen i 2017, skriver NTB.

Thoresen flyttet til Oslo som 16-åring for å følge drømmen om å bli verdens beste bryter.

Stig-André Berge (36) maktet på sin side ikke å ta sin fjerde strake EM-medalje i bryting tirsdag. Norges mest profilerte bryter møtte ukraineren Lenur Temirov til bronsekamp i 63-kilosklassen i Roma, som han tapte med knappest mulig margin.