- Jeg blir indignert og sur

Thodesen liker ikke spørsmål om egen stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Direkte klokka 18: Sandefjord - Lillestrøm 

(Dagbladet.no): I fjor høst ble Tor Thodesen nominert til prisen som årets trener etter å ført nedrykkstippede Sandefjord til sikker ståplass i Tippeligaen.

Nå opplever samme mann ukentlig å bli spurt om han er rett mann for jobben. Sandefjord har ikke vunnet en kamp siden 29. april og er tabelljumbo - og da kommer fort spørsmålene om Thodesen er rett mann for trenerjobben.

Et spørsmål han forstår, men som likevel irriterer ham.

- Når folk spør om jeg er rett mann, er det fristende å spørre tilbake: «Hvem har vært med å skape framgangen de siste årene?» Jeg kan bli indignert og sur, men på en annen side er det naturlig at spørsmålet kommer. Jeg kommer derfor ikke til å slutte å svare på spørsmål om min situasjon, men beskytta spillergruppa mi til jeg går ut av døra, sier Thodesen til Dagbladet.no.

Vil ikke kjefte eller straffe

Mot Lillestrøm i dag mangler han flere sentrale spillere. Tommy Knarvik og Adriano Munoz er suspendert, og Ebrima Sohma er opptatt med landslagsoppdrag i Canada.

På benken kommer han bare til å ha tre utespillere tilgjengelig, hvorav én ikke tilhører A-stallen.

LEI SPØRSMÅL OM EGEN STILLING: Tor Thodesen møter motgang for første gang som Sandefjord-trener. Han innrømmer at lagets selvtillit har fått seg en solid kilevink. Foto: MORTEN RAKKE/Scanpix
LEI SPØRSMÅL OM EGEN STILLING: Tor Thodesen møter motgang for første gang som Sandefjord-trener. Han innrømmer at lagets selvtillit har fått seg en solid kilevink. Foto: MORTEN RAKKE/Scanpix Vis mer

Det borger ikke for stor optimisme. Thodesen innrømmer at selvtilliten har fått seg en knekk.

- Selvtilliten har fått seg en skikkelig kilevink. Tidligere har vi vært forutsigbare på den måten at når vi har spilt en dårlig kamp, har vi alltid kommet knallsterkt tilbake ved første korsvei. Vi har alltid kontret når folk har trodd vi har fått oss en knekk. Det har ikke skjedd nå. Juni måned har vært katastrofal for oss, og det har gått utover selvtilliten. Det har blitt mange negative opplevelser oppå hverandre, sier Thodesen.

Derfor unngår han å kjefte eller straffe spillerne sine ekstra. Selv om Sandefjord er under streken for første gang under Thodesens trenerregime, nekter han å gjøre store forandringer.

- Jeg viker ikke fra prinsippene mine. Jeg har fortsatt tro på at vi har gode nok spillere til å levere bedre enn i de siste kampene. Jeg er overbevist om at folk ikke bedre av å bli kjeftet på, ansvarliggjort individuelt, eller straffet på noen måte. Man kan ikke skremme og true folk til bedre prestasjoner. Jeg er i samme båt som gutta, og gjør det jeg kan for å gi dem trua tilbake, sier Thodesen.

- Kan det ikke være at noen trenger et spark bak?

- Du har tapt hvis du må høyne kravene i en periode hvor laget åpenbart sliter. Kravene må være de samme, og skal man stramme inn, må det heller gjøres når ting går bra, svarer han.

Ikke verdt å være ærlig

Det mangler ikke på folk som har forklaringen på hva som feiler Sandefjord og hva som må gjøres. På supporternes diskusjonsforum snakkes det om manglende selvtillit, manglende innsats og enkeltspillere som har sviktet. Thodesen har sin egen oppfatning - men vil ikke dele den med omverdenen.

- Jeg blir indignert og sur

- Hvorfor ikke?

- Jeg har kommet til den konklusjonen at svaret på det er noe allmennheten ikke har krav på å få vite. Jeg skjønner godt at folk og pressen lurer, men jeg føler at interne prosesser og individuelle evalueringer hører hjemme i gruppa, og ikke blant publikum. Det er en av tingene jeg har lært siden Start-kampen borte og tapet mot FK Tønsberg - spørsmålene om hva jeg har tenkt å gjøre, er ikke verdt å svare ærlig på. Innsyn kan ødelegge prosessene, mener Thodesen. 

Og retter et lite sleivspark mot dem som har vært negative fra starten av.

- Dette kan høres sutrete ut, men de som har tippet oss nederst og fortalt hele omverdenen at de forventet at vi ville ligge der vi gjør nå, er de samme som nå lurer på hva vi skal gjøre med denne krisesituasjonen.

- Men vi kommer ikke til å la oss knekke.

• Din mening: Hvem tror du rykker ned fra Tippeligaen?

BYGGER OPP SPILLERNE:</B> Tor Thodesen har ingen tro på at det hjelper å kjefte på spillerne sine for å få dem til å yte bedre.
LENGE SIDEN SISTE SEIER:</B> Ikke siden 2-1-seieren over Tromsø 29. april har Sandefjord vunnet i Tippeligaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer