Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

- Jeg blir irritert

Lagerbäck skjønner ikke hvorfor fotballag skal være dårligere borte enn hjemme.

TELLER NED: Lars Lagerbäck er på plass i Tirana med Norge. Mandag venter Albania i privatlandskamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TELLER NED: Lars Lagerbäck er på plass i Tirana med Norge. Mandag venter Albania i privatlandskamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Albania - Norge, på TV 2 mandag kl. 19.00

TIRANA (Dagbladet): Lars Lagerbäck (69) og Norge er på plass i den albanske hovedstaden Tirana. Mandag venter Albania i privatlandskamp på Elbasan Arena.

Norge kommer fra en god opplevelse på Ullevaal med 4-1-seier over Australia. Nå gjelder det å gjenskape prestasjonen og bygge selvtllit inn mot Nations League til høsten.

Lagerbäck skal prøve å forbedre en dårlig bortestatistikk med Norge. På fem bortekamper har han og spillerne bare vunnet én gang. Det var mot lilleputten San Marino i fjor. Ellers har det blitt tap mot Nord-Irland, Tyskland, Makedonia og Slovakia.

- Jeg bruker aldri å snakke om flaks eller uflaks. Det skyldes prestasjonen, at vi ikke har gjort det bra på bortebane, sier Lagerbäck.

BRASSESPARK: Tore Reginiussen var i storfom på formiddagens trening i Tirana. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BRASSESPARK: Tore Reginiussen var i storfom på formiddagens trening i Tirana. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror det sitter mye mentalt. Du har den statistikken du har. Jeg har sagt i mange år at jeg blir irritert over å gjøre det dårligere på bortebane enn hjemmebane. Men jeg finner ingen annen forklaring enn at det er mentalt.

Lagerbäck mener Albania ikke blir en enkel oppgave. Laget ligger på plassen bak Norge på FIFA-rankingen, som nummer 58.

- Det er et veldig godt teknisk lag. De er også fysisk sterke og jobber bra, påpeker Lagerbäck. Treneren er den tidligere italienske storspilleren Christian Panucci.

De spiller 4-4-2 eller 4-2-3-1 .

Lagerbäck understreker at det nå gjelder å holde beina plantet på jorda. Norge møtte riktignok et VM-klart lag i Australia. Men laget framsto svakt, og har en del å jobbe med fram mot sluttspillet i Russland til sommeren.

Kampen mot Albania vises på TV 2 mandag klokka 19.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!