Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg blir kvalm over verden vi lever i

Mourinho raste mot dommeren og Barcelona etter at Messi senket Real med drømmescoring.

MATCHVINNER: Foto: AFP Photo / Lluis Gene / Scanpix
MATCHVINNER: Foto: AFP Photo / Lluis Gene / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): • Real Madrid - Barcelona 0-2

Lionel Messi ble tungen på vektskåle i et nervepirrende og nervøst El Clasico. Den lille argentineren scoret to mål, og sørget for det med at Jose Mourinho tapte sin første hjemmekamp i Champions League siden 2008.

Målene var Messi 51. og 52. for sesongen, og hans ellevte mål i Champions League.

Han er nå bare ett mål bak Ruud van Nistelrooys scoringsrekord fra 2002/2003-sesongen i antall Champions League-scoringer i en og samme sesong.

Mourinho utvist Til tross for Messis magiske mål vil nok kampen bli best husket for Jose Mourinhos pressekonferanse etter kampen.

Mourinho ble sendt på tribunen da Pepe ble utvist etter timen spilt. Mourinho gjorde sin misnøye klar overfor linjedommeren, og dommer Wolfgang Stark svarte med å vise han på tribunen.

På pressekonferansen etter kampen var Mourinho rasende på dommeren.

RØDT KORT: Pepe ble utvist for en takling på Dani Alves. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / Scanpix
RØDT KORT: Pepe ble utvist for en takling på Dani Alves. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / Scanpix Vis mer

- Hvorfor en  ny Øvrebø? Hvorfor i kveld? sa Mourinho ifølge den spanske journalisten Guillem Balagues Twitter-konto.

Øvrebø ble jaget av britisk presse og fans da han i 2009 dømte oppgjøret mellom Barcelona og Chelsea. Chelsea-spillerne var rasende over dømmingen etter kampen. Mourinho sa på kveldens pressekonferanse at han ville «skammet seg» over å vinne på de måten Barcelona vant på i 2009, og sa også at hvis det var «Skandalen på Stamford Bridge» var vkeldens kamp «Skandalen på Santiago Bernabeu».

- Barcelona er et fantastisk lag, men jeg skjønner ikke hvorfor dommeren gjorde det han gjorde i dag. Dommerne er der for å sørge for at begge lagene får like arbeidsforhold, sa han ifølge Marca.

- Noen ganger blir jeg litt kvalm av å leve i den verdenen vi lever i. Vi er trolig utslått nå, og må dra til Barcelona og gjøre vårt beste. Pepe kan ikke være med, Ramos kan ikke være med (tre gule kort) og en trener som ikke kan sitte på benken.

- Hvor kommer denne kraften fra? Jeg forstår ikke hvorfor Barcelona har slik kraft. Det skjedde for to år siden mot Chelsea, nesten mot Inter i fjor og mot Arsenal og oss i år. Kanskje er svaret at Unicef (draktreklamen) skal få mer publisitet? Kanskje har det med makten til (fotballpresident) José Angel Villar i UEFA å gjøre? sa Mourinho, ifølge NTB.

- Hvorfor får Barcelona alltid hjelp av dommerne? Det spørsmålet vil jeg stille meg selv resten av livet. En dag håper jeg å få svar.

LYKKE TIL: Mourinho og Pep Guardiola så nesten ikke på hverandre før kampen. Foto: Reuters / Sergio Perez / Scanpix
LYKKE TIL: Mourinho og Pep Guardiola så nesten ikke på hverandre før kampen. Foto: Reuters / Sergio Perez / Scanpix Vis mer

Barcelonas midtstopper Gerard Pique mener at Madrid spiller på grensa til det som er vold.

- De spiller på grensa av det som er vold. Hvis du leker med ild, kan det være at du brenner deg selv, sa han.

Drømmemål Kampen var 75 minutter gammel da innbytter Ibrahim Afellay lurte Marcelo på venstresiden og slo hardt inn foran mål.

Messi hadde fått de nødvendige meterne til oppasser Serigo Ramos og satte ballen kontrollert forbi Iker Casillas.

1-0.

Ti minutter etter gjorde Messi alt på egenhånd.

Argentineren fikk ballen på midtbanen, fosset forbi fem Real-forsvarere og satte ballen til side for Iker Casillas.

2-0.

Pepe og Mourinho utvist Den første omgangen og store deler av den andre omgangen vil bli husket for alt annet enn finspill.

Real Madrid-spillerne gikk knallhardt inn i duellene innledningsvis, og amperheten mellom lagene bare økte og økte.

Da lagene gikk til pause oppstod det tumulter like utenfor spillertunnellen, og Barcelonas reservekeeper Pinto ble utvist i diskusjonene.

Etter hvilen fortsatte knuffingen, og Pepe ble utvist etter timen spilt for et blokkeringsforsøk der han riktignok viste knottene, men kontakten var minimal.

Stark dro opp det røde kortet, og Mourinho ragerte med ironisk klapping til linjedommeren. Det ble portugiseren altså vist opp på tribunen for.

- Det røde kortet var veldig strengt og ble avgjørende. Jeg var usikker på om det i det hele tatt skulle bli gult, sa klubbdirektør i Real Madrid, Jorge Valdano, til Marca etter kampen.

72 prosent Barcelona hadde domintert ballinnhavet før det røde kortet, og dominansen bare økte etter utvisningen. Ved kampslutt viste statistikken at katelanerne hadde hatt ballen 72 prosent på Santiago Bernabeu.

TROLIG VIDERE: Lionel Messis scoringer sender trolig Barcelona videre til finalen i Champions League. Foto: Reuters / Susana Vera / Scanpix
TROLIG VIDERE: Lionel Messis scoringer sender trolig Barcelona videre til finalen i Champions League. Foto: Reuters / Susana Vera / Scanpix Vis mer

Nå ser det stygt ut for videre avansement for Jose Mourinho og Real Madrid.

På de 15 siste gangene et lag har tapt den første kampen 2-0 har intet lag har gått videre i cupspillet i Champions League.

FRUSTRERT: Cristiano Ronaldo ble etter kampen spurt om han trivdes i et så defensivt lag som Real Madrid. - Nei, men jeg må gjøre det treneren ber om, sa portugiseren. Foto: Reuters / Felix Ordonez / Scanpix
FRUSTRERT: Cristiano Ronaldo ble etter kampen spurt om han trivdes i et så defensivt lag som Real Madrid. - Nei, men jeg må gjøre det treneren ber om, sa portugiseren. Foto: Reuters / Felix Ordonez / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media