Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg blir livredd

Hans Knauss\' dopingsak ødela litt av Kjetil Aamodts glede over den fine femteplassen i utfor. Aamodt advarer nå kollegene mot alt som finnes av kosttilskudd.

VAL GARDENA (Dagbladet): Det var ikke bare vinden som raste i Val Gardena i går. Sjokket over sympatiske Knauss\' skjebne preget miljøet. Knauss (33) testet positivt for nandrolon i kanadiske Lake Louise 27. november med verdien 4,2. Tillatt verdi er 2,5. Kjetil Aamodt har kjent - og likt - jevngamle Knauss siden juniordagene på 80-tallet.

-  Hans er en jævlig ålreit fyr. Den mest ålreite av alle østerrikerne, sier han.

Og legger til:

-  Men det har jo ikke betydning for om han har dopet seg eller ikke. Det er snille gutter som har dopet seg før. Georg Andersen, for eksempel.

Små verdier

Knauss har to forklaringer: Han kan ha fått i seg det ulovlige steroidet fra et forurenset kosttilskudd, eller så har nandrolonverdien økt i kroppen på grunn av bakterier som forårsaket tannverken han hadde under v-cupoppholdet i Nord-Amerika. Det siste bekreftes som en mulighet av Østerrikes landslagslege Brigitte Auer. Svaret på B-prøven er ikke klart.

-  Jeg håper og tror at Hans er uskyldig. Testen viser så små verdier at det virker som om han har tatt et kosttilskudd. Han har vært litt uforsiktig, og jeg tror ikke man har noe å tjene på å dope seg i alpint. Dette er en teknisk idrett som er rein, sier Aamodt.

Frykter justismord

 BESTE NORDMANN: Kjetil Aamodt (til høyre) blir gratulert av fartstrener Marius Arnesen etter at han ble beste norske deltaker med en femteplass i et bingopreget utforrenn i Val Gardena i går. Foto: Scanpix
BESTE NORDMANN: Kjetil Aamodt (til høyre) blir gratulert av fartstrener Marius Arnesen etter at han ble beste norske deltaker med en femteplass i et bingopreget utforrenn i Val Gardena i går. Foto: Scanpix Vis mer

Sjøl mener han at saken må være en alvorlig vekker for alle som kjører på ski. Aamodt er alvorlig bekymret for risikoen ved å bli dømt for noe man ikke har gjort.

-  Jeg blir jo livredd. Det er jo tragisk om Hans blir uskyldig dømt. Om jeg selv fikk en slik positiv prøve fordi jeg hadde spist kylling eller noe sånt, så ville jo hele min troverdighet som menneske være ødelagt på et blunk. Det er derfor jeg bruker verken vitaminer eller kosttilskudd. Det er jo livsfarlig, sier han.

Han er klar over at det uansett koker ned til påstand mot påstand i en dopingsak:

-  Ja, det blir jo det. Men mange har blitt utsatt for justismord i det vanlige rettsvesenet også.

Kjører slalåm

Selve utforrennet ble preget av vindbygene som først flyttet startpunktet ned til super-G, og deretter slo inn for alvor etter startnummer 15.

Der kom storfavorittene i tur og orden og var i realiteten sjanseløse med vindkastene rett i ansiktet.

-  Det føltes som å kjøre i en vegg, sier v-cupleder Bode Miller.

-  Det ble et bingorenn, sier Kjetil Aamodt, som startet som nummer ti og uansett var glad for årets første plassering blant de ti beste.

Max Rauffer vant rennet i går. Den første seieren for den skadeplagede tyskeren. Aksel Lund Svindal (21), Bjarne Solbakken (30) og Lasse Kjus (33) ble alle tatt av vinden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media