Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg blir mer og mer sjokkert over hva voksne mennesker er i stand til å gjøre mot andre»

Riise til angrep mot nettmobbing.

(Dagbladet): Apoel-spiller John Arne Riise (34) tar et kraftig oppgjør med nettmobbere. Via sin Facebook-profil uttaler Riise at han er sjokkert.

- Den siste tida har det vært mye fokus på mobbing i alle former, spesielt nettmobbing. Jeg ble selv mobbet i min barndom. Smerten den påfører er sterk og vanskelig for en person i så ung alder å takle. Jeg kom meg gjennom det fordi jeg hadde noe som fikk meg på andre tanker, fotballen og trening. Men det er ikke alle som er like heldige, skriver Riise.

I mai i fjor gikk Riise ut offentlig og fortalte om en oppvekst med mobbing.

- Herdet Nå går han til angrep mot nettmobberne. Innlegget ble publisert rett etter midnatt, natt til torsdag.

- I kommentarfelt spesielt er det stort sett bare voksne som slenger av seg hva de ønsker. Jeg har gjennom 17 år i media opplevd all mulig form for dritt. Spesielt gjennom kommentarfeltene som stadig dukker opp. Jeg bryr meg ikke lenger hva folk sier om meg, jeg er blitt herdet, samtidig som jeg vet med meg selv hvilken person jeg er og hva jeg står for, skriver Riise.

Den tidligere landslagsprofilen fortsetter:

- Er folk så misunnelige, sjalu, irritert, provosert eller hva det måtte være, at vi må mobbe folk? Jeg blir mer og mer sjokkert over hva voksne mennesker er i stand til å gjøre mot andre. Kan vi ikke heller være stolte og glade på andres vegne? Vi er et lite land, da må det vel være viktigere at vi tar vare på hverandre enn å trykke hverandre ned med mobbing? La oss stå sammen mot mobbing. Det er IKKE kult å mobbe, det ødelegger andres liv. Vi må alle tørre å si ifra. Uansett om det er på gata, skolen, jobb eller andre steder. Mobbing er veldig, veldig farlig, skriver Riise.

I fjor fortalte Riise i et intervju med VG at trening var med å hjelpe ham fra mobberne i barndommen.

- Det jeg gjorde var å trene. Jeg løp alene i skogen der det ikke var noen som mobbet meg. Friminuttene var verst. Da satt jeg på pulten min. Det var der jeg kunne slippe unna. Jeg var ikke så interessert i kino og fester. Men jeg savnet å ha venner, fortalte Riise.

Stor støtte Fotballspilleren åpenhet ble hyllet av andre landslagsprofiler:


- John Arne har en ekstrem påvirkningskraft på unge mennesker. Jeg trykket «like» på Facebook da jeg så hva han hadde gjort, sa tidligere landslagskaptein Brede Hangeland til Dagbladet.

- Fantastisk! Strålende! Jeg hyller ham opp i mente for dette. Han er et eksempel til etterfølgelse, sa Tom Høgli.

- John Arne har kanskje hatt den beste karrieren av alle norske spillere. Han er et forbilde, og folk vil høre på ham, sa Morten Gamst Pedersen.

John Arne Riise har spilt rekordmange 110 landskamper for Norge. På klubbnivå har han spilte i blant annet Monaco, Liverpool, Roma og Fulham.

Nå er han i den kypriotiske klubben Apoel Nikosia.