- Jeg blir nok drittlei

Hareide skal granske Tsjekkia i en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Debatt: Kommer vi til VM? «Selvølgelig. Forsvar og midtbane holder et nivå som kan matche alle landslag i Europa,» skriver Arild

Slik spilles playoff-kampene

• Norge - Tsjekkia

Vi åpner hjemme lørdag 12. november og avslutter i Praha onsdag 16. november.

• Spania - Slovakia
Spania åpner hjemme, og avslutter borte.

• Sveits - Tyrkia

Sveits åpner hjemme, og avslutter borte.

Tsjekkia

FIFA-ranking: 4

Profilen: Petr Cech er rangert som en av de beste keeperne i verden. Han var sterkt bidragsytende til Chelseas seriegull, men har ikke hatt et like bra forsvar foran seg på landslaget. Tsjekkia slapp inn 12 mål i kvaliken, noe som er mest av alle toerne. Andre stjerner er Tomas Rosicky (midtbane) og Milan Baros (angrep).

Norges siste kamper mot Tsjekkia:

6. september 1995: Tsjekkia-Norge 2-0

6. august 1995: Norge-Tsjekkia 1-1 (Henning Berg)

Landene har bare møtt hverandre to ganger.

(Dagbladet.no:) Allerede før Norge var trukket opp av bollen i Zürich, pustet landslagssjef Åge Hareide lettet ut. Den første kampen som ble bestemt var nemlig Spania mot Slovakia.

Spania var laget de færreste nordmenn ville ha.

- Det hadde blitt mye styr rundt en slik kamp, siden vi møtte dem sist. Det er godt å slippe den fokuseringen fra media, sier Åge Hareide til Dagbladet.no.

I stedet for et nytt kvalikmøte møter vi Tsjekkia. Et lag vi ikke har møtt siden høsten 1995. Da endte det med tsjekkisk 2-0-seier i Praha.

Skal lære alt om Tsjekkia

Åge Hareide er veldig godt fornøyd med trekningen, selv om han på forhånd håpet på Tyrkia.

- Jeg vet ikke så veldig mye om Tsjekkia, men jeg tror det laget vil passe oss bra, sier landslagssjefen.

SKAL STUDERE: Åge Hareide sjekker her sveisen til Jan Gunnar Solli. Nå skal Hareide granske tsjekkisk fotball. Foto: EIRIK H. URKE
SKAL STUDERE: Åge Hareide sjekker her sveisen til Jan Gunnar Solli. Nå skal Hareide granske tsjekkisk fotball. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

Onsdag så fotballspion Jarl Torske dem mot Finland, og Hareide gleder seg til å bli informert om det han noterte på blokka.

- Vi skal sette oss inn i alt om det laget. Jeg kommer sikkert til å bli drittlei dem etter hvert, sier Hareide.

Han har en måned på seg, før den første playoff-kampen blåses i gang på Ullevaal Stadion lørdag 12. november.

Glad Koller er ute

Ingen lag scoret mer enn Tsjekkia i VM-kvaliken. 35 nettkjenninger i løpet av 12 kamper er meget bra. Ni av dem ble scoret av Jan Koller, men han er ute med skade i et halvt år.

- Det er absolutt en fordel for oss. Han er en god avslutter og besitter en enorm luftstyrke. Men det dukker nok opp en god erstatter, sier Hareide.

Den avgjørende kampen blir spilt i Praha 16. november. I utgangspunktet er det en fordel å spille slike kamper hjemme sist, men Norge har vært bedre borte enn hjemme i kvaliken. Hareide er derfor fornøyd med å avslutte borte.

- Presset er som regel størst på hjemmelaget i slike kamper, og det vil nok Tsjekkia merke i den siste kampen. Samtidig vil vi sikkert ha med oss et veldig entusiastisk publikum til Tsjekkia, som vil hjelpe oss.

På bortebane får Norge som regel mer rom å spille i, enn tilfellet har vært på Ullevaal. Det åpner for norske overganger, og en John Carew tilbake i slag på topp.

- Vi har en veldig spisskompetanse med hastigheten på topp. Det kan bli helt avgjørende, tror Hareide.

GOD FØLELSE: Tre seire på fire kvalikkamper har gitt Åge Hareide og Stig Inge Bjørnebye en god følelse før playoff-kampene.
PLAYOFF-KAMPENE: Franz Beckenbauer og FIFA-president Sepp Blatter poserer foran oppsettet for playoff-kampene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer