- Jeg blir rørt når jeg for siste gang setter over til Oslo

Bardal på pallen i Scheies siste renn som hoppkommentator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Bardal ble nummer tre i dagens storbakkerenn i slovenske Planica.

Petr Prevc satte bakkerekord (142 meter) og vant på hjemmebane, foran tyske Severin Freund.

0,1 poeng Bardal fikk revansj fra fredagens renn. Da var Bardal 0,3 poeng fra seieren, kun slått av tyske Severin Freund.

I dag havnet fjerdeplasserte Kamil Stoch nemlig bare 0,1 poeng bak trønderen. Stoch vant imidlertid verdenscupen sammenlagt, så han depper nok ikke så altfor mye.

Dagens renn var Arne Scheies siste som kommentator. NRK-legenden ble egentlig pensjonist 1. januar, men har kommentert hopprennene ut denne sesongen.

Rørt Scheie I dag var det altså sesongavslutning, og dermed Scheies siste dag på jobb som kommentator i hoppbakken - litt over 40 år etter at han kommenterte for første gang.

Alle hyllet Scheie:

«Sitter med en klump i halsen og hører Arne Scheie sine siste ord som kommentator», skrev verdensrekordholder og NRK-ekspert Johan Remen Evensen på Twitter.

«I dette øyeblikk er det klart. Arne Scheie har levert sitt siste hopprenn. 20», skrev speaker Tor Idar Aune.

«Arne Scheie fikk kommentere bakkerekord og 20 i stil i sitt siste hopprenn. Hva mer kunne han ønske seg», tvitret VGs hoppjournalist Bjørn Arne Johannessen.

«Arne Scheie avslutter kommentatorkarrieren med å formidle norsk pallplass, bakkerekord og 20 i stil. Passende», skrev Magnus Iversen.
Over til Oslo

«Nordmann på pallen. Det vil aldri mer bli sagt med større innlevelse. Takk, Arne Ball», skrev Arne Tveit Katla.

«Så var det slutt. Ingen flere Olaf B. Bjørnstad. Ingen flere tyske fysioterapeuter. Ingen flere producere. Over til Oslo. Takk, Arne», skrev Vikersundbakkens mediesjef Geir Holen.

Tidligere Premier League-vert Dag Solheim skrev «Takk, Arne Scheie. Du har vært unik. Det finnes bare en som deg».

Programleder og forfatter Atle Nielsen oppsummerte det enkelt og greit med «Arne. Alltid».

(NTB)

- Til alle seere vil jeg si takk for nok en sesong. Det har vært en glede og en ære å få kommentere hopp på NRK i 42 sesonger. Jeg står i takknemlighetsgjeld til alle for at jeg har fått lov til å formidle glede fra hoppbakken i alle disse årene. Nå er det slutt. Jeg blir rørt når jeg nå for siste gang setter over til Oslo, sa en tydelig rørt Scheie da sendinga var over. 

Også Bjørn Einar Romøren avsluttet sin karriere i hoppbakken i dag, noe han annonserte på Instagram.

<strong>PÅ PALLEN:</strong> Anders Bardal endte på tredjeplass i Arne Scheies siste renn som hoppkommentator. Her er de to sammen med Espen Bredesen i Garmisch-Partenkirchen i forbindelse med nyttårshopprennet til den 62. tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
PÅ PALLEN: Anders Bardal endte på tredjeplass i Arne Scheies siste renn som hoppkommentator. Her er de to sammen med Espen Bredesen i Garmisch-Partenkirchen i forbindelse med nyttårshopprennet til den 62. tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer