- Jeg blir satt ut

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen synes det er uforståelig at kvinner ikke får hoppe skiflyging. Landslagssjef Clas Brede Bråthen blir satt ut av argumentene han møter internasjonalt.

REAGERER: Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
REAGERER: Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Hoppernes landslagssjef har i flere år jobbet for at kvinnene skal få konkurrere i skiflyging. Framover kommer det i alle fall ikke til å stå på støtten fra regjeringen.

Det ble klart i forbindelse med et frokostmøte som verdiprosjektet Like Muligheter arrangerte på Ullevaal stadion denne uka.

Her var ambassadører som Maren Lundby og Amalie Iuel til stede. Det samme var kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen - og Bråthen.

- Det er helt uforståelig, sier Trettebergstuen på Dagbladets spørsmål om hva hun synes om at kvinner ikke får hoppe skiflyging.

- Det er frustrerende og surrealistisk å sitte og lese disse oppslagene at man ikke får det, eller at man møter motstand for å ha på seg litt mer dekkende truse. Det er noen store kamper å ta internasjonalt for idretten. Jeg lover å stå side om side med dere som tar den kampen.

- Kan du bruke din posisjon internasjonalt, der du snakker med en kultur- eller sportsminister i Polen og Tyskland for å få dem på de samme tankene som oss?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer