Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

- Jeg blir sint

Ole Gunnar Solskjær sier han er like påvirket som alle andre, selv om han ikke viser frustrasjonen offentlig. - Nedturen går innpå meg, forteller manageren.

FORBEREDER KAMP: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Arsenal i kveld. Foto: NTB scanpix
FORBEREDER KAMP: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Arsenal i kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Arsenal, kl. 21.00

Ole Gunnar Solskjær (46) og Manchester United tar imot Arsenal i Premier League klokka 21.00 kveld. United har vunnet to av seks kamper denne sesongen og ligger på 11. plass.

Etter 0-2-tapet for West Ham sist helg, var Sky Sports-ekspert Roy Keane svært kritisk:

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det er sjokkerende og trist hvordan de ser ut, erklærte den tidligere United-spilleren.

- Du kan tape en fotballkamp, men alt var feil: Ingen kvalitet, manglende lyst, savn av ledere og mangel på karakter.

- SINT OLE: Manchester Evening News slår Ole Gunnar Solskjær opp på baksida i dag. Avisa siterer nordmannen på at at nedturen med United går innpå ham.
- SINT OLE: Manchester Evening News slår Ole Gunnar Solskjær opp på baksida i dag. Avisa siterer nordmannen på at at nedturen med United går innpå ham. Vis mer

Denne uka har Solskjær latt seg intervjue av Sky Sports. I intervjuet åpner den norske manageren opp om situasjonen. Innholdet blir sitert i lokalavisa Manchester Evening News i dag under tittelen: «Sint Ole.»

- Roy Keane sa du så sint ut etter tapet for West Ham. Var du - og er du - sint?

- Hvorfor skulle du ikke bli sint når du taper en kamp? Naturligvis blir du sint da. Det er én ting: Du legger press på deg selv - og du vil være konkurransedyktig. Jeg vil vinne på hver eneste trening. Jeg ville slå Roy i kort på lagbussen. Men jeg viser det ikke for alle, forteller Solskjær.

- De som kjenner meg best vet hva jeg føler. Jeg er trener på min måte, jeg leder spillerne på min måte - og jeg gjør det på en måte jeg anser som riktig. Det som blir sagt i garderoben, blir sagt der - og det blir der.

- Har tida gått fra Sir Alex Fergusons hårføner? Handler det mer om å bruke silkehansker?

- Alle spillerne må behandles forskjellig. Dette var en av de viktigste egenskapene sjefen (Ferguson) hadde. Han kjente alle, han visste hvilke knapper han skulle trykke på. Det samme var tilfelle med Roy (Keane) da han var spiller og kaptein. Han pirket borti stoltheten din. Det handler om å vekke stoltheten vår også.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsdal Vis mer

Kritikken har haglet rundt United og Solskjær på grunn av dårlige resultater. Det toppet seg i forrige uke. Først med 0-2 for West Ham, deretter mot League One-laget Rochdale i ligacupen. Til slutt vant United på straffesparkkonkurranse, men prestasjonen var ynkelig.

Sammensatte problemer

Samtidig erkjenner mange at problemene er sammensatte. Siden Sir Alex gikk av som sjef i 2013, har klubben brukt 741 millioner pund - eller 8,2 milliarder kroner - på spillerkjøp.

Denne galskapen ikke kan fortsette, mener klubben. Resultatene har uteblitt, selv med meritterte trenere ved spakene. Solskjær forsøker nå å bygge opp noe nytt. Og han trenger åpenbart tid.

Men tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Petit svinger pisken:

- Etter at Alex Ferguson dro kjenner jeg ikke igjen Manchester United. De burde skremt motstanderne, men det har de ikke gjort på lang tid. Vi alle trodde at det skulle bli vanskelig da Ferguson dro. Han var en gigant, men vi snakker om United her. Lag kan slite i perioder på to-tre år, men United har ikke de riktige spillerne.

- De legger masse penger på bordet. Men hvor mange spillere i dag er blant verdens beste? De bruker masse penger på gjennomsnittlige spillere, noe som har vært tilfelle lenge, sier Petit til Paddy Power.

Dårlig statistikk

Arsenal har for øvrig ikke vunnet på Old Trafford i Premier League siden 2006. Med seier vil United kunne gjøre et byks på tabellen. Med tap vil problemene forsterke seg.

- Nedturen går innpå meg, sier Solskjær, som likevel er overbevist om at han vil lykkes til slutt. Han erkjenner at en spiss står høyt oppe på ønskelista.

Premier League
Liverpool770018-521
Manchester C.751127-716
Leicester742113-514
West Ham733110-912
Tottenham732214-911
Chelsea732214-1311
Bournemouth732213-1211
Arsenal632111-1011
Crystal Palace73226-711
Burnley723210-99
Manchester U.62228-68
Sheffield U.72237-78
Wolverhampton71429-117
Southampton72147-117
Everton72146-127
Brighton71335-106
Norwich72059-166
Aston Villa71248-115
Newcastle71244-135
Watford70254-202
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling