Aksel Lund Svindal om Johaug-saken:

- Jeg blir skremt

Alpinstjerna føler med Johaug.

SKREMT AV MEDIETRYKKET:  Aksel Lund Svindal, her under pressetreffet  til Head i Sölden i ettermiddag, er godt vant med medietrykk, men det Therese Johaug opplever nå skremmer ham. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKREMT AV MEDIETRYKKET:  Aksel Lund Svindal, her under pressetreffet til Head i Sölden i ettermiddag, er godt vant med medietrykk, men det Therese Johaug opplever nå skremmer ham. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

SÖLDEN (Dagbladet): Til tross for at Aksel Lund Svindal ikke skal kjøre helgens verdenscupåpning i storslalåm i Østerrike, var han en selvskreven stjerne på Head-himmelen da utstyrsleverandøren tjuvstartet sesongen i Freizeit Arena i sentrum av alpelandsbyen Sölden.

Etter å ha fortalt resten av verden om kneskaden som tar lengre tid å lege enn han hadde håpet, var det tur for å snakke om det som preger hele Norge om dagen.

Den famøse Therese Johaug-saken.

Skremt av trykket

Overfor Dagbladet innrømmet Lund Svindal at han er skremt av det som er skjedd med Therese Johaug.

- Ja. Og ikke minst av konsekvensene, sier han til Dagbladet.

- Og særlig mediatrykket. Det er tøft.

Toppalpinisten tilbringer store deler av året i utlandet. Rutinene til Lund Svindal og alpinlandslaget er derimot såre enkle.

- Mine rutiner er å ikke bruke medisiner kjøpt i utlandet, egentlig. Hvis du kommer i en nødssituasjon så er det noe annet, men det er å ha med seg fra Norge det som du tror du kan få bruk for.

- For Johaug var det jo akutt, og legen hadde ikke med medisinen fra Norge?

- Da er det enkelt og greit. Du stoler jo på rutinene til landslaget. At det er sjekka ordentlig godt før de dytter det i deg.

- Ville du sjekket medisinen du fikk av landslagslegen?

- Jeg hadde nok tatt en titt på det, men jeg hadde ikke lest hele varedeklarasjonen. Hvis du noen gang har kjøpt en pakke paracet, så vet du. Du kan lese to kapitler i boka og legge den på senga, så mye står det der. At jeg hadde lest alt som står med liten skrift, det tror jeg ikke. Men virkestoffene skal jo egentlig være ganske godt merka.

Tragisk situasjon

- I Johaugs tilfelle sto det jo til og med utenpå pakken?

- Dessto større grunn til å stole på at legen har sett det. Denne saken kan alltid ses på fra begge sider, og du kan argumentere for begge. Det skal ikke jeg spekulere i, men det er ikke noe hyggelig å sitte på det podiet etter å ha fått den beskjeden og få alle de spørsmålene. Gitt at du er uskyldig, og Antidoping Norge sier at mengden hun har fått i seg er forenlig med forklaringen, så er det mye som tyder på at forklaringen hennes er riktig. Da er det jo bare en tragisk situasjon, sier Lund Svindal til Dagbladet.