- Jeg blir skuffet om vi ikke forsterker

Liverpool-eier lover Dalglish nye stjerner.

SPANDERBUKSER: Liverpool-eier John W Henry (t.h) og styreformann Tom Werner (t.v) er ikke i tvil om at Liverpool-laget trenger friskt blod. Foto: AP/Tim Hales
SPANDERBUKSER: Liverpool-eier John W Henry (t.h) og styreformann Tom Werner (t.v) er ikke i tvil om at Liverpool-laget trenger friskt blod. Foto: AP/Tim HalesVis mer

• Spekulasjoner: Her er 13 spillere som kobles til Liverpool

Kenny Dalglish vil få penger til å styrke et skakkjørt Liverpool-lag. Det har de amerikanske eierne lovet skotten.

Dalglish er tilbake som manager på Anfield. «King Kenny» ble hentet hjem etter at Roy Hodgsons lag virket helt blottet for evner, vilje og glød. Fansen står også samlet rundt Dalglish.

Formann Tom Werner varsler at stallen skal oppgraderes i løpet av januarvinduet.

- Jeg blir skuffet om vi ikke blir forsterket. Vi har identifisert våre mål (spillere) og jeg håper vi lykkes. Jeg forventer at ting skjer. Vi har midlene til å styrke laget. Vi skal ikke sløse, men ser at laget må forynges, sier Werner.

Før helgens ligakamp mot Wolverhampton er Liverpool bare fire poeng over nedrykksstreken. Det er uhørt i en klubb med 18 ligatitler og stolte tradisjoner. LFC har ikke vunnet ligaen siden Dalglishs mannskap i 1989/90-sesongen med stjerner som John Barnes, Ian Rush, Steve McMahon, Alan Hansen, Peter Beardsley og Bruce Grobbelaar gikk til topps.

Werner mener han allerede ser framgang etter managerskiftet.

Langtidskontrakt? - Vi føler oss veldig tilfreds med at vi er i bedring. Ingenting snur over natten, men vårt lag har vært ustabilt og vi forventer bedring på kort sikt. Kenny har mange av de kvalitetene vi så etter i en manager. Han har tro på spillerne og snart vil vi se bedre resultater. Vi er fornøyd med Kenny så langt, sier Werner.

Liverpool har ikke vunnet i Dalglish-comebacket, men flere mener å se en glød og intensitet i spillet som ofte var helt fraværende under Hodgson.

Stjernespissen Fernando Torres har virket utilpass denne sesongen, men Dalglish synes å ha fått spanjolen i gang igjen. Torres uttalte denne uken at han ser sin framtid på Anfield, mens kaptein Steven Gerrard allerede vil ha Dalglish på langtidskontrakt.

Egentlig skal skotten bare lede Liverpool ut sesongen, men det kan bli vanskelig å fjerne klubblegenden som allerede har samlet klubben etter en periode der kaos og stridigheter har slitt på menneskene i og rundt Merseyside-laget.

Måtte endre Werner sier klubben følte at de måtte skifte ut Hodgson, selv om han kom fra Fulham så sent som sist sommer.

- Vi følte behov for en forandring og gjorde det med verdighet. Jeg holder ham (Hodgson) ganske høyt, og vi må alle ta vår del av ansvaret for en ujevn sesong. I en perfekt verden hadde vi sluppet å ta slike beslutninger, men vi lever i en resultatorientert bransje, sier Werner.

(NTB-Reuters)

STØTTE: Fansen har fått manageren de ropet etter, nå er nye spillere også på vei. Foto: AFP/PAUL ELLIS
STØTTE: Fansen har fått manageren de ropet etter, nå er nye spillere også på vei. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer