- Jeg blir sliten av at det snakkes om kontrakter hver gang

Andresen oppgitt over spørsmål om matchvinner Fellah.

Vålerenga - Viking 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Mohammed Fellah hadde ikke spilt et minutt for Vålerenga før kveldens hjemmemøte mot Viking. 

Det er blitt spekulert i om at det har sammenheng med at den slepne playmakeren ikke ønsker å forlenge kontrakten med klubben, som utløper neste sesong.

Martin Andresen avkrefter imidlertid dette på det sterkeste, og sier grunnen er at Fellah ikke har hatt godt nok treningsgrunnlag fra i vinter.

- I mørket er alle katter grå
Etter kampslutt ble han oppgitt over spørsmål om kontrakten til Fellah, og at det ble trukket paralleller til Singhs situasjon.

- Altså, det kan ikke bli sånn at det skal være snakk om kontrakter hver gang. Det blir jeg sliten av, det gidder jeg ikke. Dere kan snakke med noen andre om det. Noen har fem år igjen, noen har tre år igjen og noen har to år igjen. Spilleren (Fellah) er under kontrakt med Vålerenga, og vi er fornøyde med troppen vi har, og ønsker at de skal være med videre.

- Så den parallellen mellom Singh og Fellah, det er i dine øyne en konstruert parallell?

- Jeg har sett det er blitt skrevet i noen aviser, dere er så upresise. Dere må huske, i mørket er alle katter grå. En bosmanspiller er ikke en bosmannspiller hvis det er lys i tunnelen. Det er forskjell på det. Det er vanskelig å få fram de nyansene, tydeligvis, i og med at dere skriver så slumsete som dere gjør. Når det gjelder Harmeet har han kontrakt ut året, og som jeg har sagt før, satser vi på andre om det er like forhold. Men hvis Harmeet er bedre enn lagkameraten sin, spiller han. Fellah har ett år lenger kontrakt, og da er de ikke i samme situasjon, sier Andresen til Dagbladet.

Han sier Fellah er på rett vei, etter nok en trøblete vinter med mye skader.

- Fellah har ikke vært slik verken han eller vi ønsker, han har ikke vært i toppform. Han sleit mye med skader i fjor, og fikk en trang og vanskelig oppkjøring i år, med en god del skader. Nå har han sett bedre og bedre ut, han har jobbet godt på trening og levert bedre og bedre. Det får han igjen for her.

Sterke ord fra Sigurdsson
VIF-treneren slapp til Fellah etter at laget hadde levert en svak førsteomgang mot Viking. 

Fellah markerte seg umiddelbart med gode involveringer og bevegelser, akkurat det Vålerenga savnet før pause, og selvsagt var det han som sto bak kampens eneste mål. 

Han ble framspilt av «Bosman»-spilleren Andresen helst ville sluppet å bruke, Harmeet Singh, og slo et hardt innlegg som Indridi Sigurdsson på uheldig vis blokkerte inn i eget mål.

Viking-kapteinen var selvsagt lite fornøyd med å styre inn kampens eneste scoring - for motstanderen. Og brukte sterke ord for å forklare hva han syntes om det.

- Det var surt å få en sånn her. Fittemål! sier islendingen til TV 2 Zebra rett etter kampslutt.

- Vi hører her at Sigurdsson karakteriserer målet som et «fint mål», sa en lurt smilende Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

Målet var uansett nok til å gi Vålerenga tre poeng i en kamp der de var sjansemessig underlegne, og der gjestene fra Stavanger nok vil føle at de hadde fortjent bedre. 

Seieren gjør at Martin Andresens menn klatrer til annenplass på tabellen med seks poeng, mens Viking blir stående på fire.

Viking herjet Vålerenga har som mål å dominere hver kamp i Tippeligaen, i hvert fall på hjemmebane, men de første 45 minuttene var det Viking som herjet på Ullevaal.

Gjestene løp mest, smartest og var presise i kortpasningsspillet - og skapte alt som var av målsjanser. 

Den største kom fem minutter før pause, da André Danielsen løftet et frispark mot bakre stolpe. Johan Lædre Bjørdal nikket ballen mot nettmaskene og Lars Hirschfeld var utspilt. Men på streken dukket André Muri opp og ryddet unna. 

Viking skapte mest på sin høyreside, der de kom rundt gang på gang. Som da Valon Berisha ble spilt fra etter 25 minutter og slo pasningen 45 grader ut i feltet, der Henri Anier blåste ballen over fra god posisjon. På det tidspunktet begynte Vålerenga-trener Martin Andresen å miste tålmodigheten, og sendte umiddelbart MohammedFellah og Abdurahim Laajab i oppvarming. 

Men det tok ikke mer enn to minutter før Viking rullet opp langs høyrekanten igjen, og denne gangen var det bare en meget god redning fra Hirshfeld på Vidar Nisjasknallharde volleyskudd som hindret borteledelse. 

Vålerenga greide merkelig nok å holde nullen til pause, men Martin Andresen var nok den første til å innrømme at det var mer enn de fortjente. 

Martin Pusic ble sittende igjen i garderoben til 2. omgang - Fellah kom inn i et forsøk på å ta kontroll på midtbanen. 

Fellah satte fart på VIF Men Viking skapte også den første målsjansen etter sidebytte. Valon Berisha fikk ballen på 16 meter og god tid til å sikte, men lumpeskuddet var ikke i nærheten av å true Hirschfeld. 

Marcus Pedersen var totalt usynlig i 50 minutter, men på typisk goalgettervis dukket han plutselig opp idet klokka passerte 51 minutter. Innbytter Fellah slo en tunnel før han løftet ballen presist mot spissen, som headet centimeter utenfor - Vålerengas første sjanse i kampen.
 
Fellah var et friskt pust for Vålerenga og satte opp en ny sjanse like etterpå. Denne gangen dro han elegant av Martin Ørnskov og serverte Harmeet Singh inne i boksen. Skuddetfra midtbanemannen gikk via en Viking-spiller og like utenfor. 

Plutselig var kampbildet et annet, med Vålerenga som det førende laget. Samtidig var Viking fortsatt farlige på overganger. 

Den ene av dem endte med at André Muri under press trillet ballen inn til egen keeper, som tok opp ballen med hendene. Dommer Tom Harald Hagen blåste korrekt for tilbakespill. Muren fikk stå mistenkelig nær ballen, neppe ni meter, og skuddet fra Valon Berisha gikk via en VIF-spiller og over. 

Selvmål av Viking-stopper Det er en klisjé i fotball at man blir straffet når man ikke setter sjansene sine. Men det var nettopp det som skjedde med Viking etter 70 minutter. 

Singh spilte fram Fellah til venstre inne i feltet, og den lille teknikeren forsøkte å slå hardt inn foran mål. Indridi Sigurdsson forsøkte å blokkere, men endret i stedet retning på ballen slik at den snek seg inn ved første stolpe. 

Innlegget hadde neppe gått på mål om ikke islendingen hadde stukket fram foten, og dermed blir det nok registrert som et selvmål. Men det var ikke tilfeldig at det varFellah som var innblandet - innbytteren skal ha mye av æren for at Vålerenga framsto som et annet lag i 2. omgang.