Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg blir vel ikke invitert på håndballforbundets julebord

NRK-ekspert synes fortsatt Norge-tap er greit.

 SJEFEN OG KRITIKEREN:  Landslagssjef Thorir Hergeirsson sammen med Øystein Havang i Serbia. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
SJEFEN OG KRITIKEREN: Landslagssjef Thorir Hergeirsson sammen med Øystein Havang i Serbia. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I gårsdagens Aftenposten ble NRK-kommentator Øystein Havang sitert på noe som har vekt oppstuss i «håndball-elskende-Norge-før-jul».

- Synd hvis Norge vinner VM, var tittelen i gårsdagens Aftenposten.

Bakgrunnen for uttalelsen er at den tidligere landslagsspilleren og NIH-utdannende eksperten mener, kort sammenfattet, at Norge mangler utvikling.

- Spissformulert Gårsdagens exit i kvartfinalen mot Serbia kom som et sjokk på mange. Førjulstiden i Norge pleier å være pyntet med håndballmedaljer i ulik valør, men for første gang siden 2005 spiller ikke Norge semifinale.

- Jeg ser ingen spillemessig utvikling. Det paradoksale er at hun som har tilført Norge mest i VM, er hun som har vært ute i to år, sa Havang til Aftenposten, og tenkte da på Nora Mørk.

I dag har Havang måtte brukt dagen på å svare for seg.

NRK-kommentatoren forteller til Dagbladet at sitatet «Synd hvis Norge vinner VM» var spissformulert. Han har nå fått bekreftelse fra Aftenpostens journalist om at sitatet ble dratt for langt.

Likevel ønsker Øystein Havang å stå inne for kritikken av den manglende utviklingen.

- Jeg står inne for alt det som er sagt i den artikkelen. Det var saklig kritikk, sier Havang til Dagbladet.

Den tidligere landslagsspilleren mener at det må være legitimt å kunne kritisere håndballjentene når man mener noe ikke er bra nok.

- Min rolle som ekspertkommentator er ikke å holde med Norge. Jeg skal ikke være en fan, men analysere og kritisere det jeg mener ikke er bra nok, og rose når det er på sin plass, sier han om sin egen rolle.

Herrem reagerte Blant de som i går reagerte på Havangs uttalelse, som ble tolket som at NRK-kommentatoren håpet at Norge skulle tape, var Camilla Herrem.

Hun sa overfor Nettavisen i går at hun synes uttalelsene var idiotisk og jævla irriterende.

- Det er jævla irriterende at folk skal kritisere alt vi gjør, hele veien. Hvorfor kan de aldri si noe positivt? Jeg forstår rett og slett ikke vitsen med det, sier en tydelig forbannet Herrem til Nettavisen.

 PARADOKSALT:  - Jeg ser ingen spillemessig utvikling. Det paradoksale er at hun som har tilført Norge mest i VM, er hun som har vært ute i to år, sa Havang til Aftenposten i går, og tenkte da på Nora Mørk. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
PARADOKSALT: - Jeg ser ingen spillemessig utvikling. Det paradoksale er at hun som har tilført Norge mest i VM, er hun som har vært ute i to år, sa Havang til Aftenposten i går, og tenkte da på Nora Mørk. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer

NRK-kommentatoren understreker at han skjønner at noen kan ta hans kritikk personlig.

- Jeg har skrytt uttalige ganger av Herrem og lagvenninene hennes. Men når man er kritisk til spillerutvikling, så skjønner jeg at de kan ta det personlig. Men når laget ikke leverer, så er det naturlig å sette fokus på de tingene som ikke er helt bra, svarer Havang.

- Men jeg tror ikke det vil rokke ved posisjonen og idrettskarrieren deres.

- Altfor sterk posisjon Øystein Havang sier at han ikke håpet at Norge skulle gå på et tap. Men han ser ikke bort ifra at det kan styrke laget, og føre til at Norge kan være mer i angrepsposisjon enn å spille for å forsvare medaljer.

- De har en så sterk posisjon at de tåler et lite tilbakeslag. Man må tørre å få en på tryne, for så å kanskje gå to steg fram, sier ekspertkommentatoren.

I dagens Dagbladet skriver Esten O. Sæther at han mener at Havangs tankegang om å få en på tryne kan føre til at laget svekker sin posisjon som samlende nasjonal juletradisjon.

Havang mener at man ikke trenger å bekymre seg for at poisjonen til Norges håndballyndlinger blir rokket ved grunnet et tap.

- Jeg mener at håndballjentenes posisjon i den norske folkesjela er så sterk at vi tåler mer enn et tap. Så jeg og Sæther er uenig der, sier NRK-kommentatoren til Dagbladet.

En ting er han ganske så sikker på:

- Jeg blir vel ikke invitert på håndballforbundets julebord, sier Havang med et glimt i øyet.

 TUNGT:  Camilla Herrem tok gårsdagens kvartfinale-tap mot Serbia tungt. Dermed kom tårene når hun måtte svare på Havangs kritikk. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TUNGT: Camilla Herrem tok gårsdagens kvartfinale-tap mot Serbia tungt. Dermed kom tårene når hun måtte svare på Havangs kritikk. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer