- Jeg blir veldig lett forelsket i gutter, men jeg kjeder meg veldig fort

Cecilia Brækhus stresser ikke med å finne seg kjæreste.

MATVRAK: Cecilia Brækhus forteller til Dagbladet at hun elsker mat, men er lei mathysteriet. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
MATVRAK: Cecilia Brækhus forteller til Dagbladet at hun elsker mat, men er lei mathysteriet. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Cecilia Brækhus skal tilbake i ringen 7. september, og den siste tiden har hun brukt på lett trening, blant annet på en treningsleir på Mallorca.

Nå skal hun være to uker i Norge, før hun setter skikkelig i gang med forberedelsene til sin neste proffkamp.

Dagbladet møtte Brækhus for å snakke om alt som opptar henne utenfor boksingen.

Hva er favorittmaten din?

- Jeg er et skikkelig matvrak. Jeg elsker mat, så jeg kan ikke si bare én ting. Sushi, taco, italiensk. Generelt er jeg veldig veldig veldig glad i mat. Jeg kan spise det jeg vil, men jeg må spise for å få næring og energi til neste treningsøkt, men det er ikke vanskelig. Det er jo et fullstendig mathysteri om dagen, det er fullstendig galskap. Det er bare å spise sunt, man vet jo hva som er bra å spise. Jeg vet hva som er bra for meg og er vokst opp med det. Vi spiste havregryn, kjøtt og fisk, pasta, salat og grovbrød. Vi fikk ikke drikke brus i ukedagene, og spise bare snop på lørdager. Det er sunn fornuft, og det er ikke vanskelig.

Favorittdrikke?

- I Tyskland drikker jeg mye vann med kullsyre. Det er en liten svakhet, for jeg burde vel drikke rent vann, men det er morsomt med boblene.

Favorittlukt?

- Nydusjet hår. Jeg trener to ganger om dagen, og svetter. Også har jeg mye hår på hodet, så nyvasket hår er en liten luksus et par ganger i uken.

Favorittmusikk?

GODT HUMØR: Cecilia Brækhus er to uker i Norge, før hun begynner forberedelsene til sin neste proffkamp i september.
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
GODT HUMØR: Cecilia Brækhus er to uker i Norge, før hun begynner forberedelsene til sin neste proffkamp i september. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg er veldig altetende. Jeg hører på det meste, men jeg er glad i gamle r'n'b-hits.

Favorittfilm?

- Gutta på gymmen ser på Gladiatoren, men min favoritt må vel være "Elisabeth - The golden age" med Cate Blanchett. Aldri i livet at jeg får med meg gutta på gymmen til å se den, men jeg ser gjerne Gladiatoren med de.

Hva ser du på TV?

- I Tyskland er jo alt dubbet, og det hater jeg, så jeg ser egentlig ikke så veldig mye på tv. Også reiser jeg jo veldig mye. Men tyskerne har noen helt sinnsyke programmer.

Favorittårstid?

- Helt klart sommer. Det er så deilig å bare kunne hoppe i en liten short og gå rett ut. Og siden jeg trener så mye er det deilig å ikke måtte pakke med seg så mye hele tiden. De første årene jeg flyttet til Tyskland var det veldig bra sommer, den er jo som regel ganske mye lenger enn i Norge, nå har det blitt mer norsk sommer i Tyskland også. 

Favorittbok?

- Jeg er veldig glad i å lese. Jeg er akkurat ferdig med den nyeste til Jo Nesbø, og nå driver jeg med boken til Zlatan. Det går mest i selvbiografier, historie og krim.

Favorittreisemål:

- Jeg pleier alltid å dra til et nytt sted, jeg drar aldri tilbake til samme sted. Men jeg er veldig glad i Miami og New York.

Favorittsport (utenom boksing)?

-  Jeg er en skikkelig sportsidiot, og følger med på mye forskjellig, ishockey, svømming, basket og Super Bowl. Jeg ser jo mye boksing også. Av andre idretter jeg liker å drive med står jeg litt slalåm, og synes det er veldig gøy.

Favorittidrettsutøver?

- Da jeg var mindre så jeg skikkelig opp til Marion Jones. Hun var min store helt i barndommen, men det gikk jo til helvete, så jeg har ikke hatt så sterke følelser for en annen idrettsutøver etter det. Hun knuste en liten fan i Norge. Hun var virkelig helten da jeg vokste opp.

Favoritthobby?

- Boksingen blir jo hobby og jobb. Det er mye reising, jeg får møte nye folk, og oppleve nye steder. Jeg har mange prosjekter jeg jobber med hele tiden. Jeg har det store prosjektet i Uganda med Bring Children From Streets, og tar små oppdrag jeg synes er interessante. Det er en veldig god måte å bruke tiden jeg har til overs utenom trening og andre møter på sånne prosjekter, det gjør meg veldig godt.

Hva var den første jobben din?

- Jeg har hatt så mange jobber, folk kan ikke tro det, for å kunne holde på med det jeg holder på med. Jeg har jobbet i klesbutikk, sportsbutikk, på bensinstasjon, hatt nattskift på et diskotek, og jobbet i en kaffebar. Jeg gjorde jeg kunne for å finansiere idretten.

Hva ville du bli da du var yngre?

- Jeg visste at det var dette jeg ville drive med allerede da jeg var 13 år, så det har ikke vært så mye annet. Jeg hadde alltid lyst til å jobbe med noe fysisk, og da jeg var 13 fant jeg ut at det var boksing.

Hva er det skumleste du har gjort?

- Det var definitivt at jeg pakket tingene og flyttet til Tyskland for å bli proff.

Hva er ditt skjulte talent?

- Hvis jeg forteller det er det jo ikke lenger skjult...

Hvem er forbildene dine i dag?

- Det er veldig personlig, så det svarer jeg aldri på.

Har du gjort noe du angrer på?

- Ja, kjempemye. Det må bli et eget intervju.

Hva er det beste med jobben din?

LETT MOSTAND: Cecilia Brækhus knuste amerikanske Mia St. John i bokseringen i Frederikshavn i april. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LETT MOSTAND: Cecilia Brækhus knuste amerikanske Mia St. John i bokseringen i Frederikshavn i april. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Det er å få bokse. Å gjøre det jeg elsker. Å stå opp hver eneste dag og dra på boksetrening, og trene mot et mål.

Hvem vil du gi litt ekstra ros?

- Det er så mange som fortjener ros. Det er så mange bra mennesker, så jeg kan ikke trekke fram en spesiell. Jeg tror jeg er flink til å si fra når jeg er fornøyd, men også når jeg ikke er det.

Hvor ser du deg selv om ti år?

- Nå skal jeg bokse i kanskje tre år til. Jeg holder på med mye spennende, og etter disse årene i Tyskland er jeg vant til å jobbe i høyt tempo. Jeg vil gjerne reise og møte mennesker, gjerne noe som er meningsfullt.

Hvem var din første store kjærlighet?

- Jeg blir veldig fort forelsket i gutter, men så faller jeg veldig lett ut av forelskelsen. Det er vel mitt store problem, jeg kjeder meg veldig fort. Jeg må ha en som har ting å komme med, og som fatter interessen min over tid. Akkurat nå tar boksingen all min tid og energi. Det er vel mest derfor. For meg føles det feil å innlede et forhold med noen i boksingen, det føles ikke riktig. Jeg kunne blitt sammen med noen utenfor boksemiljøet, men nå er jeg i en ekstremt spesiell situasjon. Gutter utenfra synes det jeg gjør er veldig spennende og blir fascinert av det jeg holder på med, men når de skjønner hvor mye det kreves, og hvor mye tid og innsats jeg legger i det, så blir det noe helt annet. Men det er ikke akkurat noe jeg stresser med.

Hva er dine beste og dårligste kvaliteter?

-Både min beste og dårligste kvalitet er at jeg alltid forventer at alle rundt meg skal gi 100 prosent, men så gir jeg 100 prosent selv også.

Hvilken kjent person ville du tatt med på middag? og hva skulle dere snakket om?

PROFF: Cecilia Brækhus har vunnet alle sine 22 proffkamper.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PROFF: Cecilia Brækhus har vunnet alle sine 22 proffkamper. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Michelle Obama. Jeg elsker henne. Vi skulle ha pratet om ALT.