- Jeg blir veldig skuffet hvis jeg ikke scorer mer enn ti mål

Rekdal er sikker på at Vålerengas nye spissjuvel vil score mer.

ULLEVAAL (Dagbladet): Vidar Ørn Kjartansson presenterte seg skikkelig for hjemmefansen på Ullevaal i går kveld. Først scoret spissen med en vakker touch, før han fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 3-1 fra krittmerket på overtid.

Etter kampen var Vålerenga-trener Kjetil Rekdal full av lovord om sin nye spiss.

- Vidar er en fantastisk spiss, ikke bare målet han scorer, men mange baller han fanger inn. Han leverer det jeg hadde håpt han skal levere. At han scorer to mål i hver kamp er vanskelig selvfølgelig, men viktigheten av duellkraften hans er så utrolig avgjørende, sier Rekdal.

Mindre press Islendingen sier at det var en veldig god følelse å score mål i sin første hjemmekamp, og at det tok bort noe av presset.

- Jeg føler at presset er borte nå. Det er alltid bra å ha press, men nå er det mindre press, sier Kjartansson.

Tomålsscoreren mener Bodø/Glimt var en tøff motstander, men at Vålerenga var det beste laget.

- Vi spilte bra i de første 20-30 minuttene, så slappet vi litt av og ble straffet med et billig mål. Det var jevnt i andreomgang. De hadde et skudd i stolpen, men etter det var vi det beste laget. Vi hadde ballen mer, og vi var et bedre lag hvis du ser på det store bildet i dag, sier Kjartansson.

Vakker scoring Den første scoringen var av den vakre sorten, da han løp seg fri i boksen og banket ballen i nettet med venstrefoten etter et innlegg fra Diego Calvo.

- Jeg tar ti slike løp i løpet av en kamp, hvor jeg ikke får ballen. Men det var en fantastisk cross, og jeg fikk ballen på min venstrefot. Keeperen var i midten av mål, og ballen gikk i nettet. Jeg må se scoringen på tv, fordi det skjedde så fort. Det var en fantastisk scoring, tror jeg, sier Kjartansson til Dagbladet.

- Hva er den største forskjellen på fotball i Norge og på Island?

- Det er sannsynligvis 2000 mennesker som ser kampene på Island. Det er raskere her, og mer tempo. Mer fysisk. Det er mange forskjeller på lagene i toppen og bunnen på Island, for noen av lagene spiller i Europa og har mer penger. Det er mer kvalitet her, sier Kjartansson.

Mer enn ti mål Han spår en veldig jevn Tippeliga denne sesongen, og lover å bidra til en god Vålerenga-sesong med mange scoringer.

- Jeg vil prøve å score i hver kamp. Jeg blir veldig skuffet hvis jeg ikke scorer mer enn ti mål.

Skal vi tro Rekdal, blir ikke islendingen skuffet.

- At han scorer mer enn ti mål er jeg sikker på, sier Rekdal, som mener han har fått en veldig god spiss.