- Jeg blir veldig skuffet om hun ikke vinner

Trener og eier Ole Bjørn Hoppestad mener Tinita Love har et billig løp i V75-5 på Biri travbane lørdag. 5-årshoppa er Dagbladets hovedbanker denne V75-omgangen.

• Her er sjansen til å vinne millioner på hest!

Dagbladets tipsekspert Bengt Berg benytter to bankere denne gang. Han er sikker på Tinita Love i V75-5. I tillegg tror han sterkt på Neslands Loke i V75-3. Et tredje alternativ er Oro Jet Z. i V75-4. Dagbladet.no har sett nærmere på alle tre.

Tinita Love har hatt en strålende sesong i år. Hoppa som har tjent over tre millioner i sitt 5-årige liv gjør rent bord i hoppeløpene. Men hun har vært så bra, at hun også har hevdet seg mot internasjonale topphingster. Høydepunktet i årets sesong var annenplassen i EM for 5-åringer. Tinita Love har problemer med beina og er blitt operert i et framkne og et bakkne tidligere. Etter den siste starten på Jägersro i Sverige er hun behandlet.

V75-5 er DNT s Hoppeserie og går over voksne 2600 meter. Tinita Love er belastet med førti meter tillegg, men det skal ikke stoppe jernhoppa til Ole Bjørn Hoppestad.

- Hun er ikke noe hemmet av operasjonen. Men hun er behandlet i noen ledd etter den siste starten. Hun har fungert veldig fint i trening etterpå, og alt ser bra ut. Jeg vet ikke hvordan baneforholdene blir på Biri lørdag. Hun har aldri travet på vinterbane før, sier eier og trener Ole Bjørn Hoppestad.

Den biten kan Hoppestad ta med ro. Det er meldt sol og godt med plussgrader.

- Kapasitetsmessig skal hun være overlegen i dette feltet. Hun kan såpass mye og har vært så god at hun skal vinne dette løpet. Jeg blir veldig skuffet om hun finner på noe tull og ikke vinner, sier treneren.

- For Tinita Love skal det være et billig løp, sier Ole Bjørn Hoppestad om sin gullhoppe som vanlig får Geir Vegard Gundersen i sulkyen.

KUSK MED NYTT SEIERSGLIS. Tinita Love er den ubestridte travdronninga her i landet. Nå møter hun bare hopper, og da er saken klar. Foto: HESTEGUIDEN.COM
KUSK MED NYTT SEIERSGLIS. Tinita Love er den ubestridte travdronninga her i landet. Nå møter hun bare hopper, og da er saken klar. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Tinita Love gjør sin siste start for året lørdag. Om to uker, den 27. november, skal hun igjen opereres. En verdensledende ekspert på området kommer for første gang til Norge for å operere millionhoppa ved Telemark Hesteklinikk.

- Hun er i de beste hender. Et TV-team skal filme det hele, forteller Ole Bjørn Hoppestad.

- Hun har et fint løp på papiret og vi har en topp vinnersjanse, sier Geir Vegard Gundersen.

Han skal også ut med Super Easy, som er en av favorittene i V75-6.

- Super Easy holder meget fin form og har perfekte forutsetninger. Vi prøver på tet. Klarer vi teten kjører vi der så lenge det går. Han skal regnes tidlig, råder Gundersen.

Geir Vegard Gundersens vurdering av sine oppsitt lørdag:

- Horni Tyr (V5A-1) var bra fra dødens nest sist. Han er aktuell på tidlig gardering og er trippelaktuell.

Rams Even (V75-1/V5-3) er kapabel, men er litt usikker fra start. Sporet ble vrient. Han er alltid aktuell feilfritt.

- Jeg blir veldig skuffet om hun ikke vinner

Be My Love (V75-2/V5-4) kommer ut etter litt pause. Han er trolig litt tung i kroppen, men kan greie en brukbar premie.

Tangen Per (V75-3/V5-5) var under pari sist. Men det er en bra hest, så jeg synes han er en outsider.

McCormick (V75-4) var litt tung i kroppen sist. Han hemmes av dårlig spor. Jeg er litt usikker på formen, men det er en vinnerhest med et outsiderpreg.

Kåre med kanon

Fra kvalitetsstallen til Kåre Refsland i Rogaland kommer seiersmaskinen Neslands Loke. Han skal først gjennom de strenge dommernes nåløye på hingstekåringen på Biri fredag før han skal vise konkurrentene bakskoene i V75-3/V5-5 lørdag.

Neslands Loke forlot stallen tidlig torsdag morgen med kurs for Biri.

- Det er bare positivt for ham at han får en ekstra dag å hente seg inn igjen etter den lange reisen. Men jeg vet ikke hvordan det vil slå ut med hingstekåringen på fredagen, og hvordan han tar opplevelsen. Det kan slå begge veier, sier trener Kåre Refsland som ser løpet på TV hjemme i stua med prolaps i ryggen.

- Men Neslands Loke er nokså rolig og avbalansert som type, så det tror jeg skal være helt ukomplisert, sier han.

- Han spiser og drikker som normalt på tur og overnatter bra. Går alt normalt for seg, skal han være med helt i toppen og bør ha en prima vinnersjanse.

Han vant med øreproppene i sist. Tidligere kunne han være litt dorsk i løpene, men jeg synes han har tent til og blitt mye piggere de siste to månedene. På Färjestad tredje sist tapte han mye på galopp, men travet et godt løp.

- Når får vi se seiersgrossisten Against The Sun i banen igjen, Kåre?

- Trolig i desember om baneforholdene tillater det. Vi starter ikke på harde baner. Alt ser bra ut med beinet, og han får en full sjekk hver tredje måned. Vi har fått trent enormt godt, og vi bruker god tid på ham. Alt går på hestens egne premisser, sier Kåre Refsland om sin og kona Monicas øyensten.

Neslands Loke får selskap av sin faste makker Åsbjørn Tengsareid i sulkyen.

Amatør med krutt og massasje

Amatørtreneren Per Arne Enholm holder til i Halden. Hans Oro Jet Z. holdt lekestue med konkurrentene i et stallmannsløp sammen med Kristian Malmin på Bjerke sist. Da travet Oro Jet Z. hardt unna i front og utklasset konkurrentene som var sjanseløse på å få kontakt med rømlingsekvipasjen. Vinnertiden ble råsterke 1.14,1 over 2100 meter autostart.

- Oro Jet Z. har virkelig tent til og er i kanonform, sier trener og eier Per Arne Enholm som er både eier, trener kusk og oppdretter.

- Akkurat nå er han i ridehuset og får nødvendig stretching og massasje etter dagens treningsøkt.

Jeg benytter både håndmassasje, massasje med apparat, akupunktur, stretching og homøopati på hestene mine, sier den dyktige amatøren.

- Hesten i mot blir vel trolig Classic Tile. Jeg tror min hest er den beste hesten i feltet. Han har aldri vært halt eller sprøytet eller behandlet på noe vis. Jeg tror alle de tingene jeg gjør kompletterer hverandre og holder ham frisk.

- Oro Jet Z. har virkelig våknet etter Derby, og han er helt konge. Selvsikkerheten er helt på topp, og han er skikkelig sinna og på hugget. Han er snill å ha med å gjøre, men han er helt sjef, forklarer Per Arne Enholm.

- Han har aldri vært kjørt for fullt fra start. Vi prøvde det i trening nå på onsdag, og han løste veldig bra. Han har alltid blitt holdt igjen. Her blir det full gass ut og prøve å få seg en fin posisjon. Hesten er jo vant til å gå bakfra.

Han er den beste hesten og jeg synes vi har en topp vinnersjanse, innrømmer Per Arne Enholm.

- Hvordan trenes Oro Jet Z.?

- Han er innridd, men får for det meste rolige joggeturer og skritteturer på halvannen time. Så får han noen rolige drag på halvannen kilometer. Han får bare intervaller en gang mellom løpene, gjerne 4-5 dager før et løp. Oro Jet Z. får god tid til å hente seg inn igjen etter løp. Det er viktig at han får overskudd.

- Han har aldri vært så fin og blank i pelsen og i sånn form som han er nå. Teknikken hans er forbedret og han er skikkelig løpssugen, avslutter Per Arne Enholm som kan ta sin femte årsseier med Coctail Jet-sønnen lørdag.

Åsbjørn Tengsareids har tre oppsitt lørdag. Mest tro har han på Neslands Loke.

- Neslands Loke holder flott form. Til tross for at vi har førti meter tillegg kan vi vinne. Han skal med på alle bonger, råder Åsbjørn Tengsareid.

- Mixen (V75-7) har hatt pause og jeg kjenner ikke dagsformen. Men han må være på topp for å slå Tangen Scott. Trippelsjanse.

Mørtvedt Lomar (V75-1/V5-3) har jeg ikke kjørt på lenge. Det blir vanskelig å vinne fra bakspor på tillegg, sier kusk Åsbjørn Tengsareid.

TROR PÅ SEIER. Trener Kåre Refsland tror Neslands Loke vinner i V75-3.
SPEEDIG KALDBLODS. Neslands Loke er svært speedig til å være en kaldblodshest.
SMILER LURT. Amatørtrener Per Arne Enholm tar i bruk uvanlige metoder med Oro Jet Z.
JETFART. Her er Oro Jet Z. like etter fantomløpet på Bjerke.