- Jeg blør gjerne

Det nytter ikke å være redd, sier Panzer-Hagen før kveldens kamp.

Tilskuerne til de siste landslagstreningene har sett en Erik Hagen i full fyr på hver eneste dødballterping. Hjemme i Oslo flyttet han til og med målet halvannen meter - med panna - i sin kompromissløse iver etter å score.

Den galskapen kan være nøkkelen til et godt resultat i EM-kvalifiseringspremieren mot Ungarn i kveld.

-  Klart vi må hive oss inn. Det nytter ikke å være redd, sier Hagen før kampen på Ferenc Szusza stadion.

Satset alt

Landslagets assistenttrener Ola By Rise, som har ansvaret for dødballtreningene, sier Panzer-Hagens innstilling er akkurat den man er på jakt etter.

-  Det er viktig å være klippefast i trua. Du må gå for gull. Det var derfor vi scoret mot Brasil, fordi flere spillere satset alt for å nå ballen. Ingen klarte det - men bevegelsene gjorde at den endte i mål likevel, sier By Rise.

-  Det er viktig at alle gir absolutt alt når disse mulighetene byr seg. Det at du gir 100 prosent, kan være avgjørende for at du - eller kompisen din - scorer.

Alt ødelagt

GALSKAP: Denne uka har Erik Hagen stanget ned alt som rører seg - og mer til. I kveld vil han blø for Norge. Foto: Arnt E. Folvik
GALSKAP: Denne uka har Erik Hagen stanget ned alt som rører seg - og mer til. I kveld vil han blø for Norge. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Hagen selv trekker fram to andre spillere som minst like viktige inne i feltet.

-  Når du har sånne typer som Brede (Hangeland) og John (Carew) så er det klart at vi har gode kort. Vi har vært kjent for å være innmari gode på dødballer, det må vi gjenskape i denne kvalifiseringa. Slipper du opp fire-fem prosent, så er alt ødelagt.

Derfor er Hagens dødballmantra: Løpet må fullføres. Uansett. Samme hva du støter på.

-  Ikke noe problem for meg å gå blodig av en bane. Jeg blør gjerne, jeg, hvis det er det som skal til for å score et mål.