SKUFFET: Bokseren Hadi Srour får ikke bokse på stevnet i Stokke. Han er skuffet og er ikke fornøyd med hva som skjedde etter at kampen hans forsvant. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SKUFFET: Bokseren Hadi Srour får ikke bokse på stevnet i Stokke. Han er skuffet og er ikke fornøyd med hva som skjedde etter at kampen hans forsvant. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Brækhus mot Laurén

- Jeg bokser aldri for Brækhus igjen

Mener seg dårlig behandlet av First Lady Promotion.

MELSOMVIK (Dagbladet): - Det føles rart å stå her, sier Hadi Srour (21).

Han følger innveiingen til Cecilia Brækhus og de andre bokserne før VM-kampen lørdag kveld.

Selv skulle han ha vært et av de beste trekkplastrene bak den norske boksedronninga til stevnet i Stokke i Vestfold.

Han har bokset oppvisningskamper både i Spektrum og Brækhus-stevnet i Bergen. Nå var det meningen at han skulle ha debutert som proffbokser.

Den lokale bokseren sto på plakaten helt fram til fredag. Selv om det var klart allerede for over to uker siden at hans motstander tyske Marcel Herfurth hadde trukket seg.

First Lady Promotion hevder at det ble gjort iherdige forsøk helt fram til det ikke var mer sand igjen i timeglasset.

Hadde erstatter

Men det er noe Hadi Srour ikke forstår.

- Jeg hadde en erstatter etter at den første motstanderen hadde trukket seg. Jeg har beviser for at den britiske bokseren Chris Adaway hadde signert kontrakt med First Lady Promotion.

Kontrakten ble signert 13. oktober. I utgangspunktet krever det britiske proffbokseforbundet minst to uker mellom kontraktssignering og kamp. Men det er rom for dispensasjon.

Dagbladet har vært i kontakt med Chris Adaway som svarer slik:

«- Hei. Beklageligvis er jeg nektet av mitt forbund som krever to ukers frist. Det var virkelig trist at jeg ikke kan komme. Og jeg håper vi kan få det til en gang i framtida. Og at Norge neste gang gir meg mer enn to ukers frist. Takk. Chris.»

Men så kommer det mer som Hadi Srour ikke forstår.

En erstatter kom

Det var hele fire utenlandske motstandere som hadde trukket seg. Men bokseren Anders Eggan var heldig. Engelske Lewis van Poetsch sa ja på kortest mulig varsel. Kontrakten skal ha blitt signert torsdag denne uka. Adaway kommer ikke, som signerte for åtte dager siden.

- Det er dette jeg ikke forstår. Hvorfor skjer en slik forskjellsbehandling?, spør Hadi Srour.

IKKE VENNER: Cecilia Brækhus og Mikaela Lauren møtte pressen etter Oslofjord fight night hvor Brækhus forsvarte alle beltene sine. Det har vært mye dramatikk mellom de to i forkant av kampen - Vi kommer aldri til å bli bestevenner, sier Lauren. Video: NTB Scanpix Vis mer

Han er opprørt.

- Jeg har forhørt meg og har fått vite at min opprinnelige motstander ble skadet for tre uker siden og meldte forfall for over to uker siden. Men jeg fikk ikke vite noe før det kom en telefon fra First Lady Promotion fredag for en drøy uke siden.

Han fortsetter:

- Jeg føler meg forbigått. Hvorfor skjedde det ikke noe tidligere? Hvorfor ble ikke dette ordnet opp i innenfor tiden? First Lady Promotion har hevdet i mediene at alt er gjort i deres makt for å skaffe en nye motstandere. Mens jeg selv fikk beskjed om at toget var gått.

Han fortsetter:

- Før kontrakten med Adaway fikk jeg beskjed om at en svenske som var ubeseiret på seks kamper var eneste mulighet som erstatter. Jeg fikk beskjed om at jeg kunne få 20 000 kroner for å fikse motstander selv. Dette var siste muligheten jeg hadde, fikk jeg høre fra First Lady Promotion. Denne svensken var ikke engang kontaktet etter hva jeg har fått høre. Uansett var dette for tøffe betingelser, sier Hadi Srour.

Føler seg ofret

- Det har vært altfor mye fram og tilbake i denne saken. Jeg har ikke inntrykk av at de gjorde hva de kunne. Jeg føler at jeg er blitt ofret, sier den skuffede bokseren.

Han er svært skuffet.

SER: Hadi Srour ser bort på Cecilia Brækhus som er i pressens fokus. Han ville gjerne vært der. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SER: Hadi Srour ser bort på Cecilia Brækhus som er i pressens fokus. Han ville gjerne vært der. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg kommer aldri til å bokse for Brækhus igjen, sier Hadi Srour.

Dette kommer ikke i affekt. 21-åringen har hatt hele uka på seg til å tenke på om dette er en klok utgang på saken.

- Jeg brenner alle broer til First Lady Promotion, sier Tønsberg-bokseren.

Han sier videre:

- Det er mange fra Tønsberg-området som har kjøpt billetter for å se meg. Dette var min sjanse til å markedsføre meg selv.

Han mener også at First Lady Promotion ikke gjorde nok for å bidra til at han og hans bror Ali som også skulle ha bokset, kunne bli markedsført på en bedre måte.

- Vi er to lokale boksere, men vi ble skjøvet i skyggen til fordel for Cecilia Brækhus. Det er kun henne de bryr seg om, hevder han.

Hadi sier videre:

- Søndag fikk jeg beskjed om at de ikke kunne fokusere mer på saken. At de nå måtte konsentrere seg om Brækhus siden vi var kommet inn i fight weeek.

- Veldig trist

Daglig leder Morten Andreassen sier dette til Dagbladet:

- Det er veldig trist at Hadi føler det slik. Jeg forstår veldig godt at han er frustrert. Men jeg kan forsikre at våre matchmakere har gjort sitt ytterste for å skaffe en erstatter i tide. Og vi mener vi ikke forskjellsbehandler mellom Cecilia Brækhus og de andre bokserne. Vi forsøker å ta godt hånd om alle våre utøvere.

Den tyske matchmakeren Hagen Doering mener han sto foran en umulig oppgave på grunn av de strenge antidopingbestemmelsene i Norge.

MATCHMAKER: Tyske Hagen Doering skaffet motstandere til de norske bokserne til stevnet i Stokke. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MATCHMAKER: Tyske Hagen Doering skaffet motstandere til de norske bokserne til stevnet i Stokke. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg var i realiteten sjanseløs på grunn av bestemmelsene til Antidoping Norge. I Tyskland kan jeg enkelt skaffe en erstatter i løpet av en uke. Men slik er det ikke i Norge, sier Doering til Dagbladet.

Hele uka har navnet til Hadi Srour stått på det ofisielle fight cardet som det heter. Hans navn står fortsatt oppført på nettsiden til arrangøren Oslofjord Convention Center lørdag ettermiddag, bare timer før stevnet starter. Dette står på nettsiden:

Vår helaftens boksegalla byr på åtte proffkamper:

 • Super fjærvekt: Valgerdur Gudstensdottir vs. Dominika Novotnikova (CZE) – 4 runder
 • Super weltervekt: Joanna Ekedal (SVE) vs. TBA – 4 runder
 • Super lettvekt: Hadi Hassan Srour (NOR) vs. Marcel Herfurth (TYS) – 4 runder
 • Super fjærvekt: Ali Srour (NOR) vs. Abdeslam El Khalfiouri (SPA) – 4 runder
 • Cruiservekt: Kent Erik Bådstad (NOR) vs. Nico Chatschatrian (TYS) – 4 runder
 • Mellomvekt: Anders Eggan vs. Ismael Peregrina Rodriguez (SPA) – 4 runder
 • Tungvekt: Simen Nysæter (NOR) vs. Sinan Baran (TYS) – 6 runder
 • Weltervekt: Cecilia Brækhus (NOR) vs. Mikaela Lauren (SVE) – 10 runder .

 • - Det er veldig beklagelig. Vi meldte fra til vår danske nettleverandør allerede torsdag 18. oktober om at teksten måtte fjernes. Men det har dessverre ikke skjedd, forklarer administrerende direktør Tore Jørgensen i OCC. Dagbladet er forelagt meldingen på sms, der arrangøren ber om at innholdet i teksten måtte endres.

  Dagbladet får opplyst av direktøren en halv time senere at den feilaktige kampoppstillingen resolutt ble fjernet etter at Dagbladet opplyste om at problemet fortsatt var der.Brækhus forstår

Cecilia Brækhus sier til Dagbladet at hun forstår frustrasjonen til de tre bokserne som ikke får kamp lørdag kveld.

- Det er det kjipeste som kan skje for en bokser. Jeg har selv opplevd det flere ganger. Uker med forberedelser virker meningsløse. Men dette er proffboksing, og slike uheldige situasjoner oppstår, sier Brækhus.

Dette svaret har Dagbladet mottatt fra presseansvarlig Geir Håkonsund om hvorfor van Poetch kommer, og ikke ChrisAdaway:

«For at en bokser skal kunne delta på et av FLPs arrangementer må følgende grunnleggende kritereier være oppfylt; De medisinske kravene i knockoutforskriften må være oppfylt, det må foreligge en tillatelse fra bokserens forbund, en såkalt «permission to box». Bokseren må i tillegg ha vært underlagt et antidopingprogram i overenstemmelse med WADAs regelverk (World-Anti Doping Code) i minimum 8 uker før kamp Når det gjelder det siste kriteriet er det slik at britiske boksere er underlagt UK Antidoping, tilsvarende hvordan utøvere tilhørende særforbund under Norges Idrettsforbund er underlagt Antidoping Norge her hjemme. Alle disse 3 kriteriene er oppfylt for van Poetsch. Det er ikke tilfellet for Adaway. Følgelig kan ikke Adaway delta på stevnet.»

Kritiske spørsmål

- Hvorfor ble det ikke stilt reserver fra England eller Sverige som er underlagt samme antidopingregelverk, spør Hadi Srour.

- Da hadde dette ikke vært et problem og jeg kunne ha bokset. Jeg står fram på denne måten for at kritiske spørsmål må stilles. Jeg synes det er spesielt at fire boksere samme uke melder forfall, avslutter den skuffede bokseren.

Tre av de fire bokserne meldte skadeforfall. Mens den fjerde bokseren meldte forfall på grunn av dødsfall i nær familie.

Hovedkampen mellom Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén vises på viaplay pay per view ca. kl 23.

HOVEDATTRAKSJONEN: Cecilia Brækhus (t.v.) og Mikaela Laurén er hovedattraksjonen på stevnet i Stokke. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HOVEDATTRAKSJONEN: Cecilia Brækhus (t.v.) og Mikaela Laurén er hovedattraksjonen på stevnet i Stokke. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer