- IKKE BEKYMRET: Vueltaen gikk ikke helt slik Vegard Stake Laengen hadde sett for seg, men han er optimistisk på egne vegne foran VM i Innsbruck. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
- IKKE BEKYMRET: Vueltaen gikk ikke helt slik Vegard Stake Laengen hadde sett for seg, men han er optimistisk på egne vegne foran VM i Innsbruck. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

Sykkel-VM i Innsbruck:

- Jeg bommet med formen til vueltaen

Brutalt ærlig fra Stake Laengen.

(procycling.no): Om han ikke var usynlig, så fikk han heller ikke vist fram et av varemerkene sine under Grand Tours: Å slite seg løs i brudd underveis.

- Jeg hadde muligheter til å gå i brudd, men beina var rett og slett ikke bra nok, sier Asker-mannen åpenhjertig til procycling.no.

Følg Sykkel-VM på procycling.no fra førstkommende søndag!

Over 21 etapper har han lagt ned manns jobb for lagkameratene. Det er ikke der, og det er heller aldri det, skoen trykker.

Men etter at han endte opp med å kjøre for harde høydesamlinger sammen med lagkameratene sine inn mot Giro d’Italia, tok 29-åringen selv over kontrollen på høydetreningen i nærheten av Sestriere, for å kjøre seg «kontrollert i form» til vueltaen.

Også det skulle mislykkes.

- Manglet fart i beina

Overfor procycling.no presiserte han at han følte seg «tryggere på egen form nå, enn inn mot giroen», men heller ikke denne gangen var beina slik han ønsket seg.

- I etterkant av vueltaen føler jeg meg ganske grei energimessig, men jeg skal innrømmet at jeg bommet med formen til vueltaen. Jeg manglet farten i beina der, sier han.

På papiret er det kanskje fristende å peke mot at han har fokusert på for få ritt, men slik blir det da gjerne også når Giro d’Italia og Vuelta a Espana med sine totalt 42 rittdager, er hovedfokus.

Les også: Stake Laengen tror han vet hva han gjorde galt inn mot Giro d'Italia

Du trenger perioder med både restitusjon og egentrening for å hente deg inn igjen. I tillegg har askerbøringen syklet Algarve, Katalonia, Alps, Limburg, Slovenia, NM, London-Surrey og San Sebastian. Det gir 10.915 kilometer så langt i år mot totalt 11.830 i fjor og 12.037 året før der igjen.

Han gamblet også litt ved å tyne ut det lengste av overskuddet etter giroen ved ikke å slippe opp i forkant av Slovenia, og satt også igjen med mesterskapstrøya etter NM i Sandefjord.

I høyden tett på ritt

Stake Laengen har også den innstillingen at man må «gjøre noen feil for å lære av dem, også». Derfor har han satt seg ned og gransket inngangen til begge treukersrittene denne sesongen, og gjort seg sine betraktninger rundt hva som gikk galt.

- Jeg følte meg veldig bra rett i forkant av vueltaen. Det er første gang jeg har hatt et høydeopplegg så tett innpå (en Grand Tour). Jeg trenger nok flere dager i lavlandet neste gang. Samtidig liker jeg å prøve ut nye ting. Noen ganger slår det dessverre negativt ut.

Det neste målet er VM i Innsbruck, før sesongen konkluderes med Tyrkia rundt i oktober.

- Hva tenker du nå om VM?

- Jeg er optimist. Jeg tror litt hvile er akkurat det jeg trenger. Motivasjonen er på topp og jeg skal klargjøre meg i Nice. Jeg er vant til å være tålmodig. Før eller siden løsner det. Jeg hadde vært mer bekymret om jeg hadde følt meg helt på felgen nå, men det er ikke tilfellet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!