Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg bør spille i Parken

Frode Johnsen senket Glimt og gir landslagssjef Nils Johan Semb følgende beskjed: - Jeg er i mitt livs form og fortjener en plass i startoppstillinga mot Danmark.

Tippeligaen

Bodø/Glimt- Rosenborg 0- 3 (0- 1)

Mål: 0- 1 Frode Johnsen (29), 0- 2 Harald Brattbakk (50), 0- 3 Ståle Stensaas (90).

Tilskuere: 7318

Dommer: Tommy Skjerven 6 poeng

Gule kort: Vidar Riseth og Fredrik Winsnes, Rosenborg.

BODØ (Dagbladet): I garderoben på Aspmyra begrunner Johnsen hvorfor han mener seg fortjent til en plass på den fem mann sterke midtbanen Semb forventes å stille med i Parken:

- Jeg har hatt en jevn og sterk vår - min beste noensinne. Og spiller for tida vel så godt som de andre kandidatene.

- Tenker du først og fremst på Eirik Bakke?

- Jeg tenker ikke på noen spesiell. Jeg mener bare at jeg er god nok for laget. Først og fremst som høyre indreløper. Og det er jo den plassen Eirik har hatt. Så du har vel rett - det er han jeg må konkurrere med. Den avgjørelsen bør gå i min favør. Jeg har aldri hatt en så god vårsesong.

- Scorer i Parken

I går startet 29-åringen som midtspiss, før han forflyttet seg over på høyre ving. Etter pause spilte han midtbane. Anvendelige Johnsen gjorde det like fortreffelig alle steder.

- Skulle du gjerne vært spiss mot Danmark?

- Egentlig ikke. Jeg trives på midtbanen om dagen - spesielt i Rosenborg, der jeg får lov til å være offensiv. Konkurransen om den ene spissplassen er dessuten hardere enn i midtbaneleddet, der det trolig skal spille fem mann. Jeg kan bidra på midtbanen i København, sier den blide telemarkingen med ti landskamper og tre mål.

- Det fjerde kommer i Parken?

- Jeg satser på det, ja.

Brattbakk inn?

I går spilte Frode Johnsen til en sterk sjuer på børsen. Og han laget sitt femte seriemål for året. Dermed nektet han Glimt å komme skikkelig inn i oppgjøret:

Han bredsidet en Brattbakk-corner i mål fra to meters hold.

Egentlig en mer typisk Brattbakk-scoring. Akkurat som Brattbakk laget en mer typisk Johnsen-scoring da han fintet vekk Kristoffer Paulsen og skrudde ballen inn i lengste hjørne til 0- 2.

Selv om Frode Johnsen er i slag, vil ikke Åge Hareide legge press på Nils Johan Semb:

- Jeg blir glad hvis Frode får spille. Men Nils Johan tar ut det laget han mener passer best, sier Rosenborg-treneren diplomatisk. En som ikke er i troppen, men som kan bli tatt ut i dag dersom Håvard Flos skade er alvorlig, heter Harald Brattbakk. Han var inne i forrige landslagstropp, men er ute nå.

- Jeg ble ikke lei meg over vrakingen, bedyrer måltyven, som i går laget sitt 147. Tippeliga-mål - hans sjuende for sesongen.

- Med dette tempoet tar du igjen Belsvik (159 mål - red.) i år?

- I så fall må jeg begynne å score på straffene! gliser Brattbakk.

JUBLER FOR MÅL: Frode Johnsen fikk stå umarkert inne i Glimts femmeter. Da corneren fra Brattbakk kom, bredsidet han ballen i mål til 1- 0 for trønderne. Da ble han SÅ glad - og signaliserte til publikum og til landslagssjef Semb hvem som er nr 1. Til høyre Vidar Riseth.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media