Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg bør være klart førstevalg

John Carew mener han ville vært selvskreven landslagsspiss i alle andre land enn i Norge.

KØBENHAVN (Dagbladet): Og det er vanskelig å være uenig med Store John. Skal man dømme ut fra hva Dagbladet-leserne vil, så mener hele 60 prosent av de 5000 som har gitt sin stemme på Dagbladet.no, at John Carew bør starte som spiss mot Danmark. Og ikke Tore André Flo som bare får 16 prosent av stemmene. Carew selv viser til statistikken fra de siste VM- og EM-kvalifiseringene. Der står Valencia-spissen notert med seks mål på ni kvalikk-kamper. Tore André Flo har null scoringer i samme periode.

Ikke tvil

- Det jeg sier er at den statistikken, sammen med de prestasjonene jeg har hatt i Valencia den siste sesongen, så burde jeg egentlig vært et klart førstevalg på landslaget, sier Carew til Dagbladet.

- Hadde jeg bodd i et annet land enn Norge, så hadde det ikke vært tvil om at jeg var det heller.

Carew har massiv sjøltillit om dagen. Og det han har prestert på trening denne uka har vært oppløftende.

- Jeg føler jo at folk er enig i at jeg bør spille, selv om ikke alle i pressen sikkert er like enig hele tida. Undersøkelser viser jo at folk vil ha meg. Det mener jeg er rett, he, he. Men jeg vil ikke kritisere noen. Jeg bare sier at jeg i alle andre land enn Norge vile vært foretrukket med det jeg har prestert.

Nesten like

I går skrev Dagbladet at vi trodde Semb ville vrake Carew til fordel for Flo. Selv om det på papiret burde være lett å velge Carew. Flo har jo tidligere hatt enorm slitesterk tillit hos Semb. Og det er vel akkurat det som virker litt underlig på en Carew som er i godt slag.

På landslagsstatistikken gjennom alle tider, er Carew og Flo nesten helt likt. Flo har et scoringssnitt på 0,333 mål per kamp, nærmere bestemt 21 mål på 66 kamper. Carew har ti mål på sine 32 kamper, men har spilt vesentlig færre minutter enn Flo. Carews totalsnitt ligger på 0,312 mål per kamp.

Men ser du bare de to siste åra, så er Carew dobbelt så effektiv som Flo. I kvalifiseringskamper har Carew et scoringssnitt på 0,67 mål per kamp, et resepktabelt tall i internasjonal fotball.

SELVTILLIT: John Carew mener selv han burde vært et førstevalg som spiss. Det spørs om Tore André Flo er enig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media