- Jeg brakk ikke nesa

CHICAGO (Dagbladet): Norge- Japan 4- 0. Linda Medalen fryktet tidlig VM-sorti da hun fikk en kjempesmell etter bare ti minutters spill mot Japan. Dagbladet fulgte som eneste norske avis landslagskapteinen til sykehuset. Der ble det konstatert at hun slapp unna med blåveis.

- Jeg har vært i hardt vær før og er spilleklar igjen til kvartfinalen mot Sverige natt til torsdag, sier Linda selv.

Japansk grisespill kunne fort satt henne utenfor resten av VM-turneringen.

- Linda Medalen har brukket nesa, sa speakeren på Soldier Field da jernkvinnen fra Stavanger måtte gå av banen etter å ha blitt nikket ned etter bare ti minutters spill.

Heldig

CT-undersøkelsen på St. Josephs Hospital i Chicago viste at hun hadde vært heldig, og at det ikke var noen brudd.

- Det var en lettelse at jeg ikke har brukket noe. Blåveisen får jeg bare leve med inntil videre, sier Linda Medalen etter det to timer lange sykehusbesøket etter kampslutt natt til søndag.

Da hun forlot kamparenaen, hadde Asker-spilleren en stor bandasje rundt hodet. På sykehuset før CT-undersøkelsen, ble hun satt i rullestol. Da Linda forlot sykehuset sammen med landslagslege Agnar Tegnander, så det ut som hun hadde gått en tungvektskamp i bokseringen.

- Grisespill

- I Nederland ble jeg utsatt for blind vold for noen år siden. Mot japanerne ble jeg truffet av et bakhode i ansiktet. Selv om det er slikt som skjer, synes jeg de japanske jentene spilte grisete, sier Linda Medalen.

Også før hun reiste til sykehuset i Chicago, var Linda fast bestemt på å spille kvartfinalen mot Sverige.

- Den første tanken min, var at jeg måtte spille med maske. Det slipper jeg heldigvis nå. Så lenge det ikke er brudd i nesa, trenger jeg ingen slik beskyttelse, sier Linda Medalen.

Kraftige slag og blåveiser er dagligdags kost for fotballjentene. Også kvartfinalen mot blå-gult blir steintøff.

Likevel er det ingen tvil hos Linda når det gjelder utfallet.

- Vi har slått Sverige sju ganger på rad, og skal gjøre det igjen, sier forsvarsklippen om vinn- eller forsvinn-kampen i San José.

FØR En bandasjert Linda Medalen smiler tappert på vei ut av garderoben etter kampen.
ETTER: Medalen og lege Agnar Tenander forlater St. Josephs Hospital i Chicago etter at de har fått den glade nyheten.