- Jeg bryr meg ikke om jeg viser mye hud, i sporten skal du vise fram kroppen

1,3 millioner har sett Lone Norås (18) trene.

(Dagbladet): Lone Norås (18) har tatt Youtube med storm.

Jenta fra Lakselv i Finnmark la i forrige uke ut en treningsvideo på nettstedet. Der viser Norås sin treningshverdag i jakten på å bli så god som mulig i bikinifitness.

Ideen fikk hun sammen med Christina Gjertsen. Lone ville inspirere andre til å starte med sporten, og fikk hjelp til å lage videoen av venninna.

- Jeg har fått mange tilbakemeldinger av folk som har sagt de er blitt inspirert, så det har jeg oppnådd, sier Norås til Dagbladet.

I skrivende stund har 1,3 millioner sett videoen.

- Jeg kan ikke forstå det. Det er rart å tenke på.Jeg er glad for oppmerksomheten, sier 18-åringen. I kommentarfeltet florerer det av både positive og negative kommentarer.

- Jeg bryr meg ikke om jeg viser mye hud, i sporten skal du vise fram kroppen. Jeg elsker denne sporten, styrke og trening generelt, sier Norås.

Konkurransemodus I forrige uke ble norske Christina Strøm Fjære verdensmester i bikinifitness. Norås deltok også i konkurransen, men fikk ikke det resultatet hun ønsket seg.

- Jeg er fortsatt ung, og jeg må bare ta med meg erfaringene fra stevnet, og tenke på hva jeg kan gjøre bedre i framtida. Jeg er bare 18, og stresser ikke, sier hun til Dagbladet.

Norås har allerede planlagt et nytt stevne i Spania om noen uker. Etter det venter, kanskje, NM i bikinifitness.

- Jeg er i skikkelig konkurransemodus om dagen, og har ikke hatt tid til så mye annet, forteller Norås.

Google-inspirert 18-åringen har viet livet til styrketrening i halvannet år nå. Det startet da hun satt hjemme på dataen en ettermidag.

- Jeg googlet jenter med muskler og syntes at det var fint. Jeg er fascinert av kroppstruktur, og ble inspirert til å starte å trene selv, sier 18-åringen.

Hun er en lidenskapelig treningsnarkoman. 18-åringen har god hjelp av trener Edmund Johansen, som ga henne mye hjelp i oppkjøringsfasen. Både når det gjaldt trening, og livet rundt treninga.

- Kosthold er også ekstremt viktig.  Du spise sunt, og tenke på proteiner, sunt fett og gode karbokilder. Kostholdet er kanskje det viktigste av alt, forklarer Norås.

Og treningen da. Hun har sjeldent råd til en fridag.

- Jeg trener mellom fem og seks dager i uka, men prøver å hvile når jeg trenger det. Styrken går veldig bra, kondisjonstreningen derimot hender det er veldig tung, sier Norås og flirer.