Erling Braut Haaland:

- Jeg bryr meg ikke

Erling Braut Haaland (22) ble matchvinner mot gamleklubben Borussia Dortmund onsdag kveld. Nå svarer han på statistikken som vekker oppmerksomhet.

SVARER: Erling Braut Haaland snakket om en oppsiktsvekkende statistikk etter kampen mot Borussia Dortmund onsdag kveld. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
SVARER: Erling Braut Haaland snakket om en oppsiktsvekkende statistikk etter kampen mot Borussia Dortmund onsdag kveld. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer
Publisert

Manchester Citys spydspiss, Erling Braut Haaland, fortsetter å bøtte inn mål i Champions League.

Onsdag scoret han vinnermålet på spektakulært vis, da City snudde til seier mot hans tidligere lagkamerater i Dortmund. Totalt står han nå med 26 mål på 21 kamper i den gjeve turneringen.

Men etter kampen fikk 22-åringen spørsmål om noe som har vekket oppsikt ved spillet hans. Nemlig antallet ganger han berører ballen i løpet av kampene.

MAALAND: Viaplays kommentator Kasper Wikestad er ikke i tvil om hvem Haaland minner om når han stiger til værs for å score mål. Vis mer

- Folk prater hit og dit om at jeg ikke er nær ballen nok. Men jeg bryr meg ikke. Jeg vet hva jeg skal gjøre, hva jeg må gjøre, og det var akkurat det jeg gjorde i dag i en vanskelig kamp. Det er også akkurat dette jeg skal fortsette med, sa Haaland til beIN Sport etter kampen og fortsatte:

- Min drøm er å røre ballen fem ganger og score fem mål. Det er min største drøm.

Mot Dortmund var nordmannen borti ballen 26 ganger. Det var minst av samtlige City-spillere. Ifølge Sky Sports-analytiker, Adam Bate, snitter Haaland på 24.6 berøringer per 90. minutt.

Ingen spillere har hatt et lavere gjennomsnitt i City siden Guardiola ankom i 2016.

- Han er ikke alltid så mye en del av spillet, men hvis du gir han et lite sekund så scorer han, og det er det han gjorde i kveld, sa Dortmund-spiller og tidligere lagkamerat Jude Bellingham (19) etter kampen.

SAMMENLIKNER: City-sjef Pep Guardiola sammenlikner Haaland med Zlatan. Foto: Reuters/Carl Recine
SAMMENLIKNER: City-sjef Pep Guardiola sammenlikner Haaland med Zlatan. Foto: Reuters/Carl Recine Vis mer

På pressekonferansen etter kampen uttalte City-trener, Pep Guardiola, seg om nordmannens unike evner.

- Jeg husker min venn Ibrahimovic, og Erling er nokså lik. Han er fleksibel og har evnen til å skape og putte ballen i mål. Jeg tror hans mor og far ga han denne fleksibiliteten.

Tidligere Manchester United-stopper, Rio Ferdinand, dro også parareller til den svenske stjerna.

- Zlatan er den eneste spilleren som også kan gjøre det med den "frekkheten", sa Ferdinand til BT Sport og siktet til scoringen.

2-1-seieren mot Dortmund gjør at City topper gruppen, foran Dortmund, København og Sevilla. Haalands og Citys neste kamp er borte mot Wolverhampton i Premier League lørdag 13.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer