Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg burde anmeldt Carew for å stjele bilen min

Svindeltiltalt 43-åring sier kompiser kalte ham nordmannens slave.

BILGLAD: John Carew har lenge hatt en forkjærlighet for raske og dyre biler. Her foran en Porsche 911 Turbo med 420 hestekrefter i 2001. Foto: MORTEN PEDERSEN
BILGLAD: John Carew har lenge hatt en forkjærlighet for raske og dyre biler. Her foran en Porsche 911 Turbo med 420 hestekrefter i 2001. Foto: MORTEN PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke forklarte John Carew retten i Birmingham hvordan bilselgeren Richard Esprit (43) lurte ham for millionbeløp i forbindelse med kjøpet av en luksusbil som aldri ble levert.

I går slo Esprit tilbake mot påstandene - og hevdet det snarere var han som var blitt dårlig behandlet av nordmannen.

43-åringen, som står tiltalt for til sammen fem tilfeller av svindel og grovt tyveri, sa blant annet at han ble utnyttet såpass at kompiser begynte å henge ham ut som Carews «slave».

Han angret også på avgjørelsen om å låne Carew en svart Porsche Cayenne, mens Villa-spissen ventet på en hvit variant av bilen med leppestiftrødt interiør.

- Jeg burde anmeldt ham for å stjele bilen min, sa Esprit ifølge Birmingham Mail.

To Porsche-bløffer
Aktor Simon Davis og Carew selv har en ganske annen versjon av saken.  

Nordmannen skal først ha overført over 100 000 pund til Esprit for sin Porsche Cayenne Gemballa, samt 50 000 pund for å modifisere bilen.

Carew ble forespeilet rundt åtte måneders ventetid, og i mellomtiden betalte han angivelig ytterligere 92 000 pund for en Porsche 997. Denne bilen viste seg å være registrert på en tredjepart, og han måtte derfor levere den tilbake.

Ifølge aktor fikk Esprit også i oppdrag å selge to biler for ham, deriblant en BMW M6, hvor bilselgeren selv stakk av med fortjenesten.

Da Carew forklarte seg til Birmingham Crown Court i forrige uke, sa han at Esprit plutselig sluttet å svare på henvendelser. Etter måneder med uvisshet møttes de likevel på Dorchester Hotel i London - der nordmannen fikk forsikringer om at alt var i orden.

- Han sa bilen var på vei, og da ble jeg glad og fornøyd igjen. Selv om jeg hadde vært mistenksom begynte jeg å tro at det skulle gå greit. Da jeg dro til Norge, fikk jeg ikke kontakt med Esprit. Jeg prøvde flere ganger, men til slutt ga jeg opp. Det virker som om både bilen og Esprit bare forsvant, sa Carew.

- Frustrerende
Esprit hevder han reiste til Norge flere ganger for å ordne Carew drømmebilen, og at han fungerte som nordmannens egen sjåfør.

43-åringen sa også at Carew ikke hadde fast adresse, og at dette skapte mye frustrasjon i jobben med å få registrert en bil i navnet hans.

Carew agent Per A. Flod vil ikke kommentere noen av Esprits påstander eller hvordan Carew opplever rettssaken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!