- Jeg burde gitt meg før

Rekdal med boksignering på Vålerenga-pub.


(Dagbladet): Kjetil Rekdal fikk sparken som Aalesund-trener mandag - og i dag møter den tidligere landslagskapteinen til boksignering på Vålerenga-puben Bohemen i Oslo sentrum.

Rekdal gir ut biografien «Mitt liv som I», og boksigneringen har vært planlagt i lang tid og har ingen forbindelse med den nylige exiten i Aafk.

Om sparkingen i Aafk sier Rekdal følgende:

- Jeg ser daglig leder har uttalt seg, og kapteinen har sagt at det var enstemming. Jeg har ikke sagt noe, men hvis jeg må, vil det være at jeg kanskje burde gitt meg før, sier Rekdal i kveld.

- Før sesongen hadde jeg mål om å ta medalje. Det gikk ikke. Jeg gjorde alt jeg kunne, sier Rekdal.

Vil bli landslagssjef
Biografien tar for seg Rekdals karriere, både som spiller og trener, og avsluttes med å røpe 43-åringens store ambisjon:

- Jeg har veldig lyst til å bli Norges neste landslagssjef.

BOKSIGNERING I OSLO: Kjetil Rekdal fikk denne uka sparken som Aafk-trener. I kveld er han på boksignering i forbindelse med sin egen biografi i Oslo.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BOKSIGNERING I OSLO: Kjetil Rekdal fikk denne uka sparken som Aafk-trener. I kveld er han på boksignering i forbindelse med sin egen biografi i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet møtte AaFK-treneren i forbindelse med utgivelsen for én måned siden. På cv-en har han 83 landskamper, og har tidligere hatt flere tilbud om å lage bok.

- Det passa nå. Det var nok stoff å komme med, og riktig tidspunkt i livet til å skrive en sånn bok. Det var avgjørende, sa Rekdal.

To cupgull
Rekdal har også en fortid i Vålerenga, både som spiller og trener. Han ledet VIF til seriegull i 2005.

Etter Aafk-exiten mandag kveld fortalte han følgende til Dagbladet:

- Livet går videre. Det har vært en suksessfull tid, med to cupgull, i tre år på rad har vi spilt europacup, vi har fjerdeplass i Tippeligaen. Der stoppet det. Men jeg koblet fort ut når sånt som i kveld skjer, når det er over så er det over, sa Rekdal.