Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud vant Peer Gynt-prisen

- Jeg burde ha skjønt det

Bekledningen til Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansruds skapte latter. I dag fikk de to den gjeve Peer Gynt-prisen.

FIKK PRIS: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal på Nordgard Hågå i forbindelse med utdelingen av Peer Gynt-prisen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FIKK PRIS: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal på Nordgard Hågå i forbindelse med utdelingen av Peer Gynt-prisen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VINSTRA (Dagbladet): Aksel Lund Svindal (36) og Kjetil Jansrud (33) er kåret til Årets Peer Gynt. I dag mottok de prisen på Jansrud hjemmebane i Vinstra sentrum.

Prisen går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet.

Prisen kommer ett halvt år etter at de to kompisene suste inn til gull og sølv i VM-utforen i Åre. De har også stått aktivt fram som pådrivere for å beholde det de kaller en helt spesiell norsk alpintkultur.

- Gjennom en årrekke har de vært to av verdens beste alpinister. De har vært gode rollemodeller for andre idrettsutøvere og de har bidratt til å gjøre Norge kjent, sier leder i Stiftelsen Peer Gynt, Rune Støstad.

De siste åra har prisen blant annet blitt vunnet av Magnus Carlsen, Skam, Jo Nesbø og Jens Stoltenberg. Av andre kjente idrettsutøvere har Ole Gunnar Solskjær, Marit Bjørgen og kvinnelaget i håndball vunnet prisen de siste 20 åra.

Store kontraster

Før prisen ble delt ut, hadde Jansrud og Svindal et lite pressetreff på Peer Gynt-gården, også kalt Nordgard Hågå. For Jansrud var det et avbrekk i en knallhard sesongoppkjøring, for idrettspensjonisten Svindal var det en pause fra alle prosjektene han har gående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer